Tatt på fersk gjerning : Politiker spiller Pokémon Go i viktig møte

26/08/2016 09:15

Anniken Hauge

Innland
Partileder Trine Skei Grande spilte Pokémon Go under et viktig møte.
Partileder Trine Skei Grande spilte Pokémon Go under et viktig møte.
Den blir vanskelig å bortforklare.

Spillet Pokémon Go har har tatt hele verden med storm. Overalt er det folk med hodet begravet i mobiltelefonen, på jakt etter pokémons. Trenden har tydeligvis også nådd politikere.

En video viser nemlig hvordan partileder Trine Skei Grande på onsdag prøver å fange pokémons under et møte i Stortinget. Det skriver avisen VG

Venstre-politikerens spilleri er ikke gått ubemerket hen.

Møtet i Stortinget var en høring om forsvarets fremtid i utenlandsforhold, blant annet om NATO, og mange finner det upassende at den 46-årige partilederen ikke var mer fokusert. Flere medier har konfrontert henne med opptakene. 

- Jeg spiller ikke lenger siden noen opplevde det upassende.  Men noen av oss lytter bedre når vi kan holde på med noe hjernedødt ved siden av. Alle er ikke like, forklarer Trine Skei Grande til VG. 

I politikerens egne rekker er det forståelse for Trine Skei Grandes pokémon-jakt i Stortinget.

- Jeg har lang erfaring med å sitte ved siden av henne, og hun har virkelig evnen til å være til stede ved de utrolige mange møtene hun går til. Hun må ofte håndtere to ting på én gang, og andre aktiviteter kan også bidra til forbedret konsentrasjon under møter, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til VG. 

Se videoen nedenfor og bedøm selv om Venstres partileder går over streken: