Ung mor skulle bare pante flasker - minutter senere var hun millionær

15/09/2017 15:00

Anniken Hauge

Innland
En småbarnsmor fra Førresfjorden i Rogaland skulle bare kvitte seg med noen tomflasker, da hun plutselig fikk en helt vanvittig beskjed.

Alle samler dem sammen og skal bli kvitt dem når det begynner å hope seg opp. 

Pant i form av flasker eller bokser er bare ikke særlig spennende å ha stående på kjøkkenet hjemme, men er derimot morsommere å levere når man så kan trekke panten fra innkjøpene sine.

Men for Gunhild Lygre fra Førresfjorden i Rogaland, så er handleturer for mange år fremover dekket, da hun forleden dag vant en million kroner ved å pante i en flaskeautomat, skriver TV2.

- Det ble en skjelven handletur etterpå, sier moren til TV 2. 

For da Gunhild Lygre stod med sin toårige sønn på armen i den lokale Spar-butikken og donerte panten sin til Røde Kors, hylte plutselig en sirene, og det kom en uvanlig lang kvittering ut av maskinen.

Det var litt av overraskelse som ventet den unge småbarnsmoren.

Det tok litt tid for moren å fordøye at hun nå hadde blitt millionær. 

På flere panteautomater er det milliongevinst på spill for folk som velger å donere pantepengene sine - og den gevinsten vant altså Gunhild Lygre denne gangen.

Med en jobb som tilkallingsvikar i helsesektoren, to små barn og et kommende bryllup å betale for, kommer disse pengene veldig godt med for den unge moren. 

- Ja, vi får vel et lån nå? sier hun leende og fremhever at pengene først og fremst skal brukes på det kommende bryllupet. 

Nå kan det bli råd til både bolig og bryllup for den lille familien. Foto: Gunhild Lygre/privat

Det blir jevnlig trukket lodd om pengepremier når privatpersoner donerer penger via flaskeautomater. Loddtrekningen startet i 2008 og Gunhild Lygre er millionær nummer 49. 

Men selv om bankkontoen nå har fått en real overhaling, så vil Gunhild Lygre fortsatt donere panten sin til Røde Kors via pantautomaten. 

- Vi har ikke hatt råd til å gi på månedlig basis. Så vi trykker alltid på knappen. På den måten støtter vi noe godt om vi ikke vinner, sier hun til TV2. 

Les også: Syke pedofile utgir seg for å være kyllingnuggets for å lokke barn i felle