Vegvesenet fjerner busslommer

29/11/2017

Anniken Hauge

Innland
Vegvesenet vil nå fjerne busslommer for å effektivisere trafikken.

Vegvesenet mener busslommer er gammeldags og lite effektivt for trafikken. 

De vil istedet tilby kantstopp, slik at bussen ikke mister plassen sin i køen, og at reisen for de kollektive passasjerene blir mer effektiv. Det skriver NRK Hordaland.

Bilene bak bussen må da vente til passasjerer går av og på bussen, og bussen beholder sin plass.

- Vi ønsker at de som reiser kollektivt skal tape minst mulig tid, forklarer Ståle Furnes, kollektivkontakt i Statens vegvesen til NRK.

NAF derimot mener dette kan skape svært trafikkfarlige situasjoner:

-  Dette er å designe farlige forbikjøringer og trafikksituasjoner. Jeg er usikker på om dette virkelig er så uproblematisk som Vegvesenet påstår, sier daglig leder ved lokalavdelingen Bergen og Omegn, Liv Røssland, til NRK.

Hun peker også på eksemplet fra Gol, hvor en ung gutt var svært nær å blir påkjørt av en lastebil fra motgående retning, etter han løp over veien bak bussen etter han hadde gått av.

Les også: Elg påkjørt i alvorlig ulykke: Elgen havnet i passasjersetet

 

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.