Vil gjøre det enklere for norsk politi å stanse utlendinger

18/09/2017

Anniken Hauge

Innland
Foto: Björn Lindahl/Ritzau
Foto: Björn Lindahl/Ritzau
Innvandrings- og integreringsminister i FrP, Sylvi Listhaug, vil holde tilbake utlendinger i grensekontroll.

Sylvi Listhaug (FrP) foreslår nå nye regler som vil gjøre det enklere for politiet å holde på utlendinger som stanses i norsk grensekontroll.

Justis- og beredskapsdepartementet har sendt på høring et forslag til nye regler i utlendingsloven om at politiet kan holde på utlendinger som stanses i innreisekontroll, i inntil 24 timer. Beslutning skal treffes av en politijurist.

Det opplyser Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding publisert av regjeringen.no

Den kvinnelige statsråden understreker i forslaget som nå er sendt til høring, at hun synes systemet vårt blir undergravet når en person for eksempel ikke kan sannsynliggjøre hva han eller hun skal i Norge.

– Vi risikerer å slippe inn personer i landet som har kriminelle hensikter, som kan være meget ressurskrevende å få sendt ut igjen. Derfor er dette så viktig, sier Sylvi Listhaug ifølge pressemeldingen.

Den nye pågripelsen vil ikke gjelde for asylsøkere, da disse personene allerede er omfattet av særskilte reguleringer.

Avslutningsvis rapportes det at høringsfristen er satt til 6. desember i år.

81-årige Solfrid rapper om norsk eldreomsorg

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.