Voldelige barn og unge er et stort problem: Oslo-politiet angrepet flere ganger av steinkastende ungdommer

20/11/2017 16:00

Anniken Hauge

Innland
Oslo-politiet angrepet av steinkast ved minst tre anledninger på Oslo øst.

Den seneste tiden har det vært mye saker i media om store problemer med vold og trusler fra norsk undom på Oslos østkant. 

Voldelige barn og unge er økende problem i hovedstadsområdet, og nå har politiet i Oslo også blitt utsatt for flere voldsepisoder fra ungdommer som kaster stein mot tjenestemenn. 

To av angrepene skjedde i bydelen Søndre Nordstrand. Den ene gangen kastet ungdommer stein mot en politibil, mens en uniformert betjent ble angrepet ved en annen anledning. Det melder NTB ifølge Aftenposten.

Politisjef for Oslo øst, John Roger Lund, forteller til Aftenposten at de har kjennskap til miljøet ungdommene tilhører:

– Heldigvis ble ingen fysisk skadet. Hverken politibetjenten som gikk i uniform, eller de som satt i bilen. Vi ser meget alvorlig på disse angrepene. Det er bare flaks at ingen ble alvorlig skadet, eller at liv gikk tapt. Foreløpig har vi ikke identifisert de som kastet stein. Men vi vet hvilket miljø de tilhører, sier John Roger Lund.

Aftenposten melder at den tredje episoden de har kjennskap til fant sted i Groruddalen, der en politikvinne og hennes mann ble utsatt for steinkasting. Det skjedde da kvinnen prøvde å tilkalle kolleger for å varsle dem om at noe var på gang med en stor ansamling ungdommer ved en hytte i skogen.

Politisjef Lund vedgår at politiet har store utfordringer i fire av de syv bydelene han har ansvar for.

Les også: Dobling av politianmeldte volds -og trusselsaker i Oslos videregående skoler: Lærere må oppsøke hjelp utenfra

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.