74 år gamle Maria fikk en venneforespørsel på Facebook fra en svindler - så lurte hun han

20/05/2024 16:42

Emma

Innland
Foto: Privat
74 år gamle Maria bet ikke på da en svindler prøvde å lure henne.

74 år gamle Maria Andersson fikk følelsen av at det var ugler i myra da hun fikk en venneforespørsel fra en fremmed på Facebook.

"Han var vakker som og sa at jeg var hans sjelevenn. Jeg har sett mye «Dr. Phil» og hopper derfor ikke på sånt," sier Maria Andersson til Dagbladet.

Pensjonisten bestemte seg derfor for å gjøre narr av personen bak støtten om det digitale vennskapet.

Hun startet med å sende en bursdagshilsen til den ukjente personen som utga seg for å være en 60 år gammel mann fra den amerikanske delstaten Oregon.

Mannen svarte med å stille spørsmål om den 74 år gamle kvinnens økonomiske situasjon.

"Jeg skulle fjerne ham som venn etter noen dager, men det tok ikke lang tid før jeg bestemte meg for å ha det litt gøy," sier Maria Andersson.

Hun løy og skrev at hun hadde masse penger.

Det tok ikke lang tid før han skrev at han elsket henne.

Han skrev at øynene mine var veldig vakre. Han mente at aldersforskjellen ikke var noe problem, forteller Maria Andersson, som verken sendte penger eller flybilletter til sitt nye bekjentskap.

"Jeg antar at hans neste trekk var å spørre om jeg ville betale for turen til Sverige eller noe," sier Maria Andersson, som ikke hadde noen planer om å involvere politiet i saken.

Hun vil imidlertid advare andre kvinner slik at de ikke ender opp med å få en ubehagelig og økonomisk dyr opplevelse med en fremmed på Facebook.

"Det er nok mange som hopper på trikset og tror de har funnet verdens beste mann," sier hun, og oppfordrer folk til å tenke seg om to ganger før de tar imot en venneforespørsel fra en ukjent og kjærlighetshungrig person.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.