9 år gamle Elias har ADHD: Hvordan han klarte lærerens lekser varmer folks hjerter

16/09/2023 14:30

Sofie

Innland
Foto: Privat
Foto: Privat
Både moren til Elias, læreren og utallige mennesker på internett smiler bredt til guttens smarte løsning.

En uvanlig og inspirerende historie fant sted i det svenske utdanningsmiljøet, der en 9 år gammel gutt ved navn Elias, som sliter med ADHD, har gitt et bemerkelsesverdig perspektiv på å løse oppgaver.

Elias går i spesialklasse, og det var under en nylig utviklingssamtale sammen med moren, Carola Karlsson, og læreren at Elias ble presentert for en oppgave som skulle endre synet hans på oppgaveløsning.

Læreren, tilsynelatende med den beste hensikt i tankene, rådet Elias til å «forbedre arbeidet sitt ved å skrive med en rød tråd».

Til å begynne med virket oppgaven forvirrende for unggutten, men Elias sin unike måte å tenke på tok raskt overhånd, og han kom hjem to dager senere med et smil om munnen og en kreativ løsning i bakhånd, skriver TV2.

I stedet for å skrive med en rød tråd i overført betydning, bestemte Elias seg for å bokstavelig talt ta lærerens ord for det.

Han begynte å lage hull i boken sin og trådte en rød snor gjennom hele boken som en måte å «forbedre arbeidet sitt».

Carola Karlsson, Elias' mor, delte den hjertevarme historien på en Facebook-gruppe for foreldre til barn med ulike diagnoser.

Foto: Privat

Responsen var overveldende positiv.

Andre foreldre som kjenner utfordringene ved å få barn med ulike diagnoser, berømmer Elias for hans ukonvensjonelle tilnærming og ser dette som et tegn på at barna kan tenke kreativt når de står overfor oppgaver og utfordringer.

Carola Karlsson uttalte: "Folk tror at barn ikke er smarte bare fordi de har en diagnose, men de er veldig smarte og oppgaver kan løses på forskjellige måter."