Barnehagebarn finner gammel brønn - det de ser får det til å renne kaldt nedover ryggen

06/07/2023 13:00

Emma

Innland
Foto: Privat
Foto: Privat
Det ble raskt en overraskende dag for barnehagebarna.

En spontan utflukt i skogen denne tirsdagsmorgenen utviklet seg til et virkelig eventyr for barna i Hogsnes barnehage i Tønsberg, da de fikk muligheten til å redde livet til en liten hjortekalv fanget i en gammel brønn.

Det melder Tønsberg Blad.

Og ifølge mediet var det en ganske lys og intens lyd som først fanget barnas oppmerksomhet.

Pål Pettersen, som jobber i barnehagen, legger heller ikke skjul på hvordan barna ble skremt av lyden og overtalte ham til å undersøke hva som hadde skjedd.

Det var en ganske tilfeldig vending som førte Pettersen og barna til en gammel brønn midt i skogen som tilhørte det gamle Aker gårdsreservat.

Og da de så ned i brønnen, oppdaget de en liten hjortekalv som på en eller annen måte hadde falt ned.

I kjølvannet av oppdagelsen avslørte Pettersen at det var en uvanlig opplevelse å være med på:

– Kalven hadde aldri klart å stå opp på egen hånd, så det var en uvanlig opplevelse å være med på.

Han tok umiddelbart kontakt med viltmyndighetene, som straks kom til stedet og reddet den lille kalven, som anslås å være mellom to og fire uker gammel.

Og selv om hjorteungen var noe redd etter opplevelsen, fant den seg i god fysisk form og ble sluppet ut i naturen igjen.

Pettersen forteller til Tønsberg Blad at barna fra barnehagen var engasjerte og ivrige etter å hjelpe den lille hjortekalven:

– Å hjelpe dette dyret var en spennende og uvanlig opplevelse for dem, og de ble utrolig glade da de skjønte at de hadde bidratt til å redde et liv.

Og man kan ikke annet enn å anerkjenne barnas hjelpsomme innsats.