De hadde bare 8 kroner - forlot Rema 1000 med tårer i øynene

13/12/2022 09:24

Emma Sletta

Innland
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
"Vi hadde 8 kroner til overs fra kleskjøp, så min kone gikk inn i supermarkedet og håpet at hun kunne ta med en matbit og noe å drikke til datteren vår"

Vi skrur tiden tilbake til 2014. Her våknet det norske ekteparet Ann Inger og Marius Arnesen og deres fire barn i januar til sitt livs sjokk i Alta. Huset deres sto i flammer.

De kom seg alle ut av det brennende huset, men klarte ikke å kle på seg eller redde noen av eiendelene sine.

Det skriver Dagbladet i Finnmark.

Paret lånte 2000 kroner slik at de to voksne og fire barna kunne få på seg klær og sko.

Hele familien ble fraktet til sykehuset for å observere røykforgiftning, som de heldigvis alle slapp unna. Familien spiste middag på sykehuset kort tid før en taxi hentet dem. Men familiens minste jente sov mens de andre spiste, og hadde derfor ikke fått noe mat da taxien kom.

– Vi ba sjåføren om å stoppe ved Rema 1000. Vi hadde 8 kroner til overs fra kleskjøpet, så min kone gikk inn i supermarkedet i håp om at hun kunne ta med en matbit og noe å drikke til datteren vår. Da hun kom ut med to bæreposer, hadde jeg tårer i øynene, sier Marius Arnesen til Finnmark Dagblad.

Ann Inger hadde gått bort til en ansatt i Rema1000 og spurt om hun kunne få en bolle og en saft til 8-kroneren. Etter å ha fortalt den ansatte sin historie, ble hun fortalt at hun kunne ta det de trengte på supermarkedets regning.

– Det var til stor hjelp for oss. Vi fikk utdelt bleier, våtservietter, mat og drikke slik at vi kunne klare oss. Jeg ble så glad og lettet, sier firebarnsmoren.

10 måneder etter brannen følte ikke paret at de hadde sagt skikkelig takk til Rema1000 i Hammerfest.

"Tusen takk til Rema 1000 og den søte medarbeideren. Vi håper at alle innbyggerne i Hammerfest skryter av dem slik at de får den berømmelsen de fortjener,» sier Marius Arnesen.

Da familien kom tilbake til sitt brente hus i Alta, hadde venner og bekjente opprettet en innsamlingsaksjon for å hjelpe familien med å starte et liv i form av klær, sko og leker til de fire barna.

Eieren av den lokale Jack &Jones og Vero Moda i Amfiet i Alta ringte til og med paret opp og tilbød dem nye klær.

– Vi er overveldet over hjelpen vi har fått når vi virkelig har vært i nød, sier paret.