Kjøpte jordbær i Rema 1000: Fikk sjokk da hun så hva som gjemte seg i brettet

18/07/2023 10:30

Emma

Innland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Norske Solveig Marie ble noe overrasket da hun så hva som skjulte seg i brettet med jordbær.

Etter en regnfull juni i Nord-Norge har sommerværet endelig kommet til Troms og Finnmarken.

Det har gledet beboerne i området, deriblant Solveig Marie Falch Gundersen fra Finnsnes, som hadde planlagt å nyte godværet til det fulle. For å unne seg hadde hun kjøpt to brett med norske jordbær fra Rema 1000.

Dessverre ble hennes planer om å nyte jordbærene forstyrret av en merkelig oppdagelse.

Det skriver norske DinSide.

Fredag morgen oppdaget Solveig noe uvanlig i bunnen av den ene bakken. Hun fant et glass som så ut som tigerbalsam, og skriften på den var slitt bort.

Da hun åpnet glasset, kunne hun bekrefte at det luktet tigerbalsam og hadde en hard konsistens.

Foto: Privat

Hun undrer seg og mistenker at jordbærene kanskje ikke er norske likevel.

Solveig har allerede kontaktet Rema 1000-butikken der hun kjøpte jordbærene, men har foreløpig ikke fått svar. Som en forholdsregel bestemte hun seg for ikke å spise jordbærene og serverte bare det andre brettet med jordbær til gjestene senere på kvelden.

Kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen i Bama, som er en av de største distributørene av frukt og grønt i Norge, mener tigerbalsamen havnet i brettet ved et uhell under plukking.

- Dette er svært uheldig, og noe vi beklager på det sterkeste, skriver hun i en e-post til Dagbladet, og legger til at Bama har rutiner for å unngå slike hendelser:

– Plukkerne som jobber for den enkelte produsent er opplært i strenge hygieneregler, så heldigvis er dette noe vi sjelden ser.

Bama har mottatt informasjon om tid og sted for kjøpet og vil kontakte den aktuelle produsenten for å be om en skjerpet kvalitetskontroll av jordbærene.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.