Meny får panteproblemer: Du gjetter aldri hva folk legger i maskinen

14/10/2023 20:00

Sofie Hansen

Innland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
MENY Klokkerjordet har opplevd noen ville «panteforsøk».

Panteautomater har blitt en kjent del av hverdagen for mange, og de har gjort det betraktelig enklere å løse inn pant på flasker og bokser. Tomra R1 pantemaskin ble lansert i 2020 og har gjort hele bondeopplevelsen raskere og mer praktisk for forbrukerne.

Likevel er det tydelig at ikke alle forbrukere bruker maskinene riktig og dette har ført til uventede konsekvenser i enkelte tilfeller. Det skriver DinSide.

Jarlsberg Avis melder at det er tilfeller av misbruk av Tomra R1-maskinen i ulike norske supermarkeder, inkludert MENY Klokkerjordet i Sande.

Joachim Gravningsmyr fra butikken deler sine observasjoner og sier: "Vi erfarer at flere av våre kunder misforstår hva som kan «pantes» gjennom maskinen.

Butikken har sett noen bemerkelsesverdige «panteforsøk», inkludert forsøk på å pantsette gjenstander som: stormkjøkken, fiskestang, makrell i tomatbokser, snusbokser, oppkast, brukte bleier og askebeger med innhold.

Butikken tror ikke at alle tilfellene er gjort med vilje, men påpeker at det er plastflaskene og aluminiumsboksene med norsk forsegling som skal inn i maskinen.