Skal du sende julegaver til utlandet? Da skal det være nå

22/11/2023 05:00

Emma

Innland
Foto: Posten Bring / Pressebilde
Foto: Posten Bring / Pressebilde
Det er ved å være tid til å få sendt julegavene.

Skal du være helt sikker på at julegavene dine til utlandet når fram til julaften må du i enkelte tilfeller allerede denne uken få sendt av gårde pakkene dine. 

Det skriver Posten Bring i en pressemelding.

– For å sende julegaver til bl.a. USA, Mexico og Marokko går fristen ut allerede denne uken. Det er fortsatt mulig å sende etter dette, men da kan ikke Posten garantere at pakken kommer fram til julaften, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten Bring.

De aller fleste land i Europa har sendingsfrist i 8. desember, mens fristen i Skandinavia er 13. desember. For pakker til andre verdensdeler begynner fristene å løpe allerede nå i slutten av november. 

(Hvilke land det gjelder finner du ved å følge denne lenken).

Pressesjefen kommer også med noen gode råd for å sikre at pakken kommer fram – i tilfelle adresselappen skulle bli borte.

– Sørg for at julegavene er pakket inn på en god måte. Unngå gaffateip, erfaringsmessig festes ikke adressekortene godt nok på denne måten. For å være helt sikker er det også lurt å legge ved en lapp med avsender og mottager inne i pakken du sender, fortsetter han.

Skulle fristen likevel glippe, kan du sende pakkene som ekspresspakker til de aller fleste land – også utenfor Europa fram til 14. desember, men det kan koste ekstra.

– For sendinger innad i Norge avhenger fristen av hvor langt du skal sende post eller pakker. Sjekk derfor på Postens nettsider eller hør med ditt lokale hentested for å være sikker på din sendingsfrist, avslutter pressesjef Pettersen.

Sende julepost i Norge
  • I Norge har vi frister som normalt for brev, men på grunn av ekstra mange julehilsener bør du beregne noen dager før.

For pakker kan du bruke disse datoene: 

  • Norgespakke liten: 19. desember innen Sør- eller Nord-Norge, 15. desember fra Sør- til Nord-Norge og fra Nord- til Sør-Norge

  • Norgespakke liten til Svalbard: 9. desember

  • Norgespakke stor: 15. desember

  • Norgespakke stor til Svalbard: 9. desember

  • Norgespakke neste dag: 20. desember

  • Norgespakke samme dag: 21.desember

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.