Stor norsk artist i retten for drapsforsøk: Offeret hadde englevakt

14/03/2023 10:52

Emma Sletta

Innland
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Artisten, som er i 20-åra, har flere millioner avspillinger på strømmetjenester på nett.

Tirsdag morgen møtte en populær norsk artist i Oslo tingrett, tiltalt for drapsforsøk og grov, ulovlig besittelse av et ladd skytevåpen på offentlig sted.

Mannen i 20-åra skal ifølge tiltalebeslutningen ha løsnet minst to skudd mot en da mindreårig gutt i en fotgjengerundergang på Stovner 25. oktober 2021.

Det ene skuddet traff gutten bakfra i hofteområdet, gikk videre gjennom kroppen hans og ut i buken.

- Fornærmede ble påført betydelige skader. Han hadde, mildt sagt, englevakt, sier aktor Peter Andre Johansen i retten tirsdag formiddag.

Tiltalte, som har flere millioner avspillinger på strømmetjenester på nett, nekter straffskyld i retten. Han har ikke ønsket å forklare seg i politiavhør og han vil heller ikke forklare seg i retten, opplyser hans forsvarer Usama Ahmad tirsdag morgen.

Intensiv politijakt

Det startet en intensiv politijakt umiddelbart etter skyteepisoden. Først tre dager seinere ble artisten pågrepet, etter at han selv meldte seg for politiet.

Da var han allerede internasjonalt etterlyst etter at det kort tid etter hendelsen ble gjort sentrale bevisfunn i nærheten av åstedet.

I sitt innledningsforedrag går aktor gjennom det de mener er hendelsesforløpet.

- Fornærmede kommer fra Stovner senter sammen med noen kamerater. I undergangen, omtrent et par hundre meter fra senteret, møter de noen andre. Det blir tatt opp en pistol og det blir skutt. Så løper alle i ulike retninger. Fornærmede løper mot Stovner senter, der han segner om. Han får hjelp av kamerater og det blir ringt til politi og ambulanse. Samsvarende teledata viser at hovedtiltalte blir hentet av den andre tiltalte, og at de sammen kjører bort, sier aktor.

Like før klokka 10.00 inntok fornærmede vitneboksen i Oslo tingrett. Han forteller at han gikk ut av sin bopæl rundt klokka 20 den oktober kvelden for halvannet år siden.

- Jeg gikk til Stovner senter for å møte et par kompiser. Vi står og snakker litt på utsiden av senteret, like ved vaksinasjons stasjonen, forklarer han og sier at han møtte på - og hadde en kort prat med - den tiltalte artisten i dette området.

Etter hvert beveger fornærmede seg videre mot fotgjengerundergangen et par hundre meter bortenfor, sammen med fem kompiser. Fornærmede forklarer at han gikk først da guttegjengen skulle gå gjennom fotgjengerundergangen. Deretter så noe han trodde var et våpen, og snudde seg rundt og ropte «løp, løp» til alle rundt han

- Jeg hørte skudd og jeg husker bare at jeg løp tilbake Stovner senter. Jeg merket ikke at jeg hadde blitt skutt før jeg hadde kommet meg opp til bussholdeplassen.

Kamerat tiltalt

En annen mann i 20-åra er også tiltalt i forbindelse med saken, ved at han skal ha hentet hovedtiltalte i bil på åstedet og kjørt ham til et skjulested.

Rettens første dag er satt av til fornærmedes forklaring, før de tiltalte inntar vitneboksen onsdag - i den grad de ønsker å forklare seg.