Prinsesse Diana skjulte hemmelighet for Charles: "Jeg fortalte det ikke"

06/06/2024 09:00

Emma

Kongelige
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Nå har det blitt avslørt at prinsesse Diana skjulte en stor hemmelighet for daværende prins Charles under deres stormfulle ekteskap.

Mye har blitt skrevet om prins Charles og prinsesse Dianas ekteskap. Tronarvingen, som nå er konge, og kjæresten hans møttes i 1977, men det var ikke før noen år senere at vennskapet deres utviklet seg i en romantisk retning.

Prins Charles fridde til Diana i februar 1981, og allerede senere samme år gikk de hver for seg inn i St. Paul's Cathedral i den engelske hovedstaden London, men forlot den sammen som ektepar.

Ekteskapet var imidlertid ikke en seng av roser. Kritikere har sagt at paret ikke matchet, og aldersforskjellen på 13 år antas også å ha spilt en rolle i ekteskapets forlis.

Det er imidlertid sikkert at 11 år etter at de hadde sagt ja til hverandre i kirken, møtte den britiske statsministeren John Major opp for det engelske parlamentet og kunngjorde at prins Charles og prinsesse Diana skulle skilles.

Før det hadde de to sønner. Prins William og prins Harry, som for tiden er henholdsvis nummer 1 og 2 i arverekken til den britiske tronen.

Imidlertid har det siden blitt avslørt at prinsesse Diana holdt en hemmelighet om en av guttene for seg selv, da hun visste at sannheten ville skuffe Charles.

Ville ikke fortelle sannheten

Det er mediet Cheat Sheet som forteller historien, som har dukket opp i en bok som heter Diana: Her true story. Boken har eksistert i noen år, da den først ble utgitt i 1992.

Siden parets første sønn - prins William - ble født i 1982, hadde paret planlagt å få et barn til. Nå som de fikk en sønn, håpet Charles at den neste i rekken ville være en jente.

Som kjent er det ikke så lett å planlegge, selv for kongelige.

Da det var tid for barn nummer to å bli født, visste prinsesse Diana at hun ville skuffe Charles. Det forteller hun i boken.

– Jeg visste at det kom til å bli en gutt fordi jeg kunne se det på en skanning. Charles ønsket seg to barn, og han ville ha en jente. Jeg visste at det kom til å bli en gutt, men jeg fortalte det ikke, sier prinsesse Diana.

Da parrets andet barn - prins Harry - kom til verden, kunne faderen ikke skjule sin skuffelse over, at prinsen ikke var en prinsesse.

- Vi var så skuffet, vi trodde han skulle bli en jente, skal Charles ha sagt til svigermoren, som også var til stede. Ifølge boken fikk dette prinsesse Diana til å reagere raskt og skarpt.

"Du bør innse at du er heldig fordi du har et barn som er født normalt"