10 nyttårsforsetter du faktisk kan holde

04/01/2022 11:32

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Er du også lei av å alltid skuffe deg selv med tomme løfter om mer trening og mindre sukker på nyåret?

Et nytt år er på terskelen – og med slutten av et år og begynnelsen av et nytt følger tradisjonen om de beryktede nyttårsforsettene.

Er du også lei av å alltid svikte deg selv med tomme løfter om at du på nyåret vil trene mer, spise mindre usunt og kanskje kutte ned på byturer? Det er vi ihvertfall. Så derfor har vi laget en liste med 10 enkle nyttårsforsett som burde være lette å holde.

1. Send håndskrevne brev

Det er ingenting som å motta et søtt, personlig og håndskrevet brev eller kort. Men vi er for dårlige til å få det gjort og ender opp (nesten) alltid med den enkle sms- eller mailløsningen. Spre gleden og smilet ved å sende et lite brev til noen du bryr deg om – bare for å fortelle deg at du tenker på ham eller henne.

2. Doner penger

Det er langt fra alle som har råd til å støtte den ene veldedigheten etter den andre. Men du har sikkert en haug med småpenger som ligger rundt i bunnen av vesken din - og hvorfor ikke støtte de vennlige hjemløse med dem?

3. Si takk

De fleste av oss sier takk hver eneste dag, men det er tider når en ekstra takk kan gjøre en stor forskjell. Hvorfor legger du ikke igjen et lite brev med ordet 'takk' skrevet på henne som rengjør kontoret? Eller hva med å si takk til mannen som gidder å flytte så du kunne komme inn på T-banen?

4. Bruk færre plastposer

De er smarte og lett tilgjengelig når du er ute og handler - men de negative effektene på miljøet ved å bruke utallige plastvarer er ganske bra. Bruk i stedet et stoffnettverk som du kan gjenbruke på hver handletur.

5. Vær takknemlig

Hvis vi alle kunne minne oss selv på hva vi er takknemlige for hver eneste dag, ville kanskje verden være et hyggeligere sted å være. Minn deg selv på at du er takknemlig for å ha et hjem og mat på bordet, eller fortell kjæresten eller vennen din at du er takknemlig for å ha ham eller henne i livet ditt. Det krever ikke mye, det sprer glede og kjærlighet.

6. Legg bort telefonen

Det er umulig å holde telefonen borte hele tiden - men når du spiser eller tilbringer tid med familien eller kjæresten din, kan du slå av din tekniske følgesvenn.

7. Rydd opp i innboksen

På slutten av hver arbeidsdag bruker du fem minutter på å rydde opp i e-postinnboksen. Slett meldinger du ikke trenger lenger, og legg de gjenværende i mapper. Hvis du gjør dette til en vanlig rutine, vil det være mye mer håndterbart å møte opp på jobb hver morgen.

8. Lag i stedet for å kjøpe

Mange av oss kjøper mat og drikke vi lett kan lage selv – for eksempel to kaffe eller ferdige salater. Spar penger og vær sikker på hva du får i kroppen din ved å lage mat og drikke fra bunnen av.

9. Tilbring 10 minutter ute - hver dag

Det kan være vanskelig å forestille seg, men med lange arbeidsdager og gjøremål hjemme, tilbringer mange av oss sannsynligvis ikke engang ti minutter utenfor om dagen. Gjør det til en vanlig rutine å gå en tur, ta sykkelen i stedet for bussen, og så videre.

10. Lag en avtale

Når var siste gang du besøkte legen din eller fikk tennene dine sjekket hos tannlegen? Med en presset tidsplan og en travel hverdag utsetter mange av oss sannsynligvis de viktige helsekontrollene. Så ta telefonen og lag en avtale med en gang - du vil takke deg selv senere.