10 tegn på at du er i et sunt forhold

19/07/2023 06:30

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kjenner du igjen noen av tingene på listen? Da er du sannsynligvis i et sunt parforhold.

Ifølge Dagens.dk er det mange små tegn som du kanskje ikke tenker på i hverdagen, men som indikerer at du faktisk er i et sunt forhold.

Her er et utvalg av de tingene som er en indikasjon på at par lever i et sunt forhold:

1. Dele dusjen

Etter hvert som forholdet mellom dere blir mer seriøst, vil dere mest sannsynlig begynne å dusje sammen. Ikke for å ha sex, vel å merke, men for å bli vasket. Dere skrubber hverandres rygg og kan til og med vaske hverandres hår.

2. Å trykke hverandres kviser

Vi vet at du rødmer når vi nevner det. Men det er noe vi gjør uansett. Det kan være vanskelig selv å nå den irriterende kvisen på ryggen - da er det fint å ha en partner som kan trå til, selv uten å rynke på nesen. Det er helt klart en bonus hvis den andre parten er så glad som du er for å få det.

3. Se på TV-serier sammen

Er det noe koseligere enn å ha en felles serie? Nei, ikke sant? Det er også en unik mulighet til å teste lojalitet – for klarer dere begge å ikke lete lenger hvis den andre ikke er hjemme?

4. Kos hverandre i søvn

Menn må innrømme at de elsker kos like mye som kvinner gjør. Men kvinnene må innse at han ikke kan fortsette å kose hele natten.

Når du sovner mens du koser, er det alltid en tid på natten når mannen sniker armene til seg selv, eller du våkner samtidig for å endre stillingen din til noe mer individuelt. Hvis du ikke koser før du sovner, men bare lar føttene berøre hverandre fra hver side av sengen, er det fortsatt et sunt forhold.

Berøringen forteller deg at dere elsker hverandre og å kose - men at kosen ikke blir intens denne kvelden.

5. Få hverandre til å le

Det er viktig å kunne få partneren din til å le. Når dere forstår hverandres humor, er dere på samme bølgelengde. Uansett hva du går gjennom, må den andre personen kunne sette et smil på ansiktet ditt, slik at du vet at alt kommer til å ordne seg.

6. Bruk badet sammen

Det skjer når den ene er i dusjen og den andre må på toalettet. Mange par bryr seg ikke og ser til og med på hverandre i mellomtiden, men de fleste gjør løsningen der personen i badekaret snur ryggen til - men fortsetter å snakke med det på toalettet.

7. Gå på date

Det er bra når par gåt dater for en kveld ute. Kvinnen tar på seg en fin kjole og setter håret, mens mannen barberer seg og knepper opp en fin skjorte. Når du har satt deg ned på restauranten og bestilt mat, kan det på første date være en kunst å finne gode temaer å snakke om – men ikke for de av dere som flyter samtaleemnene helt greit. Det er også et tegn på forholdets helse hvis du er glad for å diskutere de samme temaene om og om igjen.

8. Skift klær sammen

Enten dere bor sammen eller ikke, kommer det en tid da dere skifter klær foran hverandre. Hjelper mannen med å finne et par sokker mens han glidelåser opp kjolen din. Det er fint å ha hjelp - selv når du er i tvil om du ser bra ut.

9. Snakk om alt og ingenting før dere skal sove

Dette er ikke de frekke samtalene, men samtalene dere har etter en lang dag når dere legger dere ned sammen i sengen. Her er det tid og nærhet til å spørre hvordan man har det og snakke i detalj gjennom dagen før man sovner i hverandres armer.

10. Hent fastfood og la kjøkkenet få en pause

Det er sunt for forholdet å gi slipp på kjas og mas i hverdagen. Så hvis du er flink til (av og til og ikke for ofte) å plukke opp take-away og la gryter og panner få en velfortjent pause - så er det bare sunt. Da har dere tid til å være sammen, i stedet for å måtte konsentrere dere om matlaging og rydding.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.