3 enkle tips for å fjerne kalk fra vannkokeren

20/01/2024 05:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vil du ikke ha kalk i vannkokeren heller? Her er 3 enkle tips for å bli kvitt det.

Avkalking av en kjele er en vesentlig oppgave som ofte overses i hjemmets daglige rutiner. Eksperter har delt den mest effektive metoden for å fjerne kalk ved å bruke vanlige kjøkkeningredienser.

Kalk er et kalkholdig stoff som forekommer i områder med hardt vann og vanligvis samler seg rundt kraner og i apparater som kjeler.

Selv om det er trygt å drikke vann fra en vannkoker med kalk, kan det noen ganger resultere i en merkelig smak i varme drikker.

Vannmykningsspesialister ved Kind Water påpeker: "Du vil begynne å legge merke til kalkoppbygging i kjelen din ettersom vannkapasiteten gradvis avtar over tid. Dette påvirker effektiviteten og kan forårsake en uvanlig eller ubehagelig smak eller lukt."

For å bekjempe dette problemet, her er tre enkle metoder å følge:

1. Hvit eddik

Fyll kjelen halvveis med like deler hvit eddik og vann. La løsningen sitte i kjelen i omtrent en time. Varm opp blandingen til den begynner å koke, også la den avkjøles.

Tøm løsningen, skyll kjelen grundig med vann, og kok opp en ny porsjon vann for å fjerne eventuelle rester. Eddiksyren i hvit eddik gjør den effektiv mot kalk.

2. Sitronsaft

Press saften av to sitroner i kjelen med vann. Varm opp kjelen til kokepunktet og la sitronsaften virke i ca. en time, avhengig av hvor mye kalk som er det. Sitronsaften vil ikke bare fjerne kalk, men også friske opp det indre av kjelen og etterlate en behagelig duft.

Du kan også bruke den resterende sitronen til å rengjøre utsiden av kjelen eller til og med et skjærebrett av tre.

3. Bakepulver

Fyll kjelen halvveis med vann og tilsett to spiseskjeer natron. Varm opp kjelen til kokepunktet, slå av varmen og la den stå i ca 20-30 minutter. Tøm kjelen og skyll den grundig med vann.

Disse enkle og økonomiske metodene kan erstatte dyre avkalkingsmidler og bidra til å opprettholde kjelens effektivitet samt holde den fri for avleiring.

Kilde: Express