36 år gammel kvinne gikk ned 21 kg på kort tid: Nå deler hun sine 5 beste tips

17/11/2023 14:00

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En 36 år gammel mor gikk ned 21 kg på overkommelig tid, og nå har hun delt sine fem beste tips.

En travel mor har avslørt fem tips som hjalp henne å gå ned hele 21 kg. Videre gjorde dette også at hun gikk ned hele fire størrelser i kjoler.

36 år gamle Jodie Marah har avslørt at hun i august i fjor veide rundt 80 kg. Det ble alt for mye for kroppen hennes, som kun måler 162 cm i høyden. Derfor bestemte hun seg for å gjøre noe med det.

"Overvektig og nær fedme. Jeg måtte endre noe," skriver hun på Instagram- og TikTok-kontoen sin, ifølge Daily Mail.

I en video hun delte på sosiale medier i slutten av oktober, avslører hun sine fem beste tips for å oppnå vedvarende vekttap. Hennes første tips er å lære å telle kalorier slik at du kan holde deg i et kaloriunderskudd.

Det det egentlig koker ned til er at du spiser færre kalorier per dag enn du trenger. I videoen innrømmer hun også at det ikke er en prosess for alle.

Men hun understreker at det var det viktigste for henne da hun skulle ned i vekt.

"Jeg begynte å telle kaloriene mine, som er kaloriene som trengs for å opprettholde din nåværende vekt," sier hun.

"Da jeg kjente dem, regnet jeg ut kaloriunderskuddet mitt. Det er hvor mange kalorier kroppen din trenger, men samtidig for å gå ned i vekt."

"Jeg begynte også å veie maten min og registrere den i en app for enkelhets skyld. Jeg begynte også å spise mer protein og grønnsaker."

Hennes andre tips er å "gå sakte og sette deg små mål".

Hun mener for mange fokuserer på å gå ned 10 kg umiddelbart. Ofte ender de opp med å miste motivasjonen, og det er derfor det er bedre å sette seg oppnåelige mål og jobbe konsekvent mot dem.

"Vi må virkelig bremse ned og ta det med ro på oss selv.

Spesielt hvis vi vil at dette skal være en livsstilsendring som vi kan opprettholde," sier hun.

"Jeg følte meg definitivt mer oppmuntret da jeg først gikk ned en kilo eller to. Jeg følte meg bra, og jeg ville revurdere målet og si: 'Jeg vil gå ned to kilo til'."

Jodie sier også at den vanskeligste delen for henne var å eliminere "midnattssnacks", som hovedsakelig besto av sjokolade. Men ved å bruke sitt eget tips om å sette seg små mål, sluttet hun til slutt helt å småspise.

En annen ting hun anbefalte var å "finne trening som du faktisk liker og endre måten du tenker på trening". "Jeg trodde aldri jeg skulle like å gå på treningsstudio. Jeg tenkte 'Jeg hater cardio', og jeg hater fortsatt cardio," sier hun.

Ved å prøve andre ting oppdaget hun at hun liker motstands- og bevegelighetstrening. Jodies siste råd var at "du må fortsatt leve livet ditt", noe som betyr at det er helt greit å nyte utbytte.

For å omfavne dette anbefaler hun 80/20-dietten, hvor et nøye kaloriinntak praktiseres 80 % av tiden, mens det resten av tiden er mer fri lek.

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.