4 gode grunner til å slå av telefonen oftere enn du gjør

26/11/2023 05:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er både sunnere for telefonen og for deg!

Kanskje vi alle drømmer om at smarttelefonene våre alltid er klare og tilgjengelige 24/7. Imidlertid er det kanskje ikke en god idé å la disse komplekse enhetene være på konstant.

De fleste eksperter anbefaler at du slår av telefonen minst en gang i uken. Men er dette virkelig et alvorlig problem, og kan det gjøre en merkbar forskjell for ytelsen og levetiden til mobilenheten din?

Her er alt du trenger å vite om å gi smarttelefonen en velfortjent pause og om det er en god idé å trykke på strømknappen en gang i blant.

Bedre for batteriet

Dessverre varer ikke batteriene i telefonene våre evig. Prosessen med å lade og utlade batteriet kalles en syklus, og hver telefon har et begrenset antall av dem før batteriet brytes ned og holder mindre strøm.

Vanligvis er dette tallet mellom 400 og 1600 sykluser. Når telefonen er på, brukes en liten mengde strøm selv under lading for å opprettholde nettverksforbindelsen, noe som sliter ned batterilevetiden.

Du kan imidlertid redusere nedbrytningen ved å slå av telefonen, spesielt under lading.

Å slå av telefonen mens den lader hjelper den med å lade raskere ettersom den ikke trenger å opprettholde tilkoblinger eller betjene telefonen. Dette kan også spare deg for penger på strømregningen, spesielt hvis du har flere enheter.

Bedre for deg

Å være på nett hele tiden anses ikke som bra for den mentale helsen og kan gi søvnproblemer, konsentrasjonsvansker og belastning på øynene.

Å ta en pause fra varsler og meldinger kan hjelpe deg å slappe av, være mer tilstede og unngå avhengighet av sosiale medier.

Spesielt om natten kan eksponering for elektronisk lys forstyrre søvnrytmen din, noe som gjør det vanskelig å få en god natts søvn.

Få fart på telefonen og fjern feil

Akkurat som en datamaskin kan en telefon dra nytte av en omstart som sletter midlertidige filer og hurtigbufrede data som kan kjøre i bakgrunnen og senke systemet.

Hvis du slår av telefonen, frigjøres RAM-en, noe som forhindrer at systemet bremser ned og apper blir mindre stabile.

Selv om moderne enheter er mer effektive til å administrere minne, kan omstart av telefonen løse eller forhindre tilkoblings- og systemproblemer.

Mer miljøvennlig

Ved å slå av telefonen om natten kan du forlenge dens levetid, redusere strømforbruket og redusere behovet for å produsere nye telefoner.

Ved å unngå å la telefonen stå tilkoblet om natten unngår du også overlading, som kan være skadelig for batteriet og forårsake tap av sykluser.

En enkel rutine med å lade telefonen til 100 prosent og slå den av når den er fulladet, kan bidra til en frisk og klar telefon om morgenen og spare både penger og ressurser.

Kilde: The Mirror

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.