4 ting du ALDRI bør varme i mikrobølgeovnen

02/08/2023 09:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De aller fleste hjem har en mikrobølgeovn - men pass på, du bør aldri varme disse tingene der!

Mikrobølgeovner har en plass i de fleste kjøkken som en praktisk måte å få mat raskt på bordet i et travelt hjem, men mange er ikke klar over at det er visse ting som aldri bør varmes opp i dette populære kjøkken apparatet.

I følge Express er det fire ting du aldri bør plassere i mikrobølgeovnen din i fremtiden:

1. Sølvpapir

Det er allment kjent at metall ikke bør puttes i mikrobølgeovnen, men mange glemmer ofte at dette også gjelder sølvpapir.

Ifølge mikrobølgeekspert Katy Roberts er det "ekstremt farlig" å legge sølvpapir i mikrobølgeovnen. Når metallet varmes opp, kan det oppstå gnister som kan ødelegge apparatet og potensielt forårsake brann.

2. Papp

Papirposer og papp bør heller ikke varmes opp i den smarte lille ovnen, da de ikke er laget for å tåle varme og derfor antennes lettere enn sølvpapir. De kan også inneholde lim, voks og andre materialer som kan utgjøre en sikkerhetsrisiko ved spredning til maten.

3. Plast

Mange har kanskje prøvd å varme opp en takeaway-beholder fra i går i mikrobølgeovnen for å nyte noen deilige rester. Men det er ikke alltid en god idé.

"Selv om noen plastbeholdere er trygge å bruke i mikrobølgeovnen, er det noen du bør unngå," sier eksperten og legger til:

"Engangsplast, matfilm og takeaway-beholdere bør ikke plasseres i mikrobølgeovnen. Når disse materialene varmes opp, vil de enten smelte eller ødelegge maten din. Legg maten på en mikrobølgeovnsikker tallerken i stedet."

4. Ingenting!

Det kan virke ufarlig å slå på mikroen uten at det er noe inne, men ifølge eksperten bør du tenke deg om to ganger.

"Når en mikrobølgeovn slås på uten at det er noe inni, kan det skade apparatet alvorlig. Strålingen vil bygge seg opp i den tomme mikrobølgeovnen da det ikke er mat som absorberer mikrobølgene, og de vil da sendes tilbake til magnetronen, som skaper bølgene.

Ifølge eksperten kan det skade ovnen og hvis den står uten tilsyn over lengre tid kan det i verste fall føre til brann.