5 fantastiske ting som skjer med kroppen din når du går 30 minutter om dagen

10/02/2024 22:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
5 fantastiske ting som skjer med kroppen din når du går 30 minutter om dagen.

Selv på fridager når det virker lite tiltalende å forlate huset, er det viktig å overvinne denne motviljen. Å tilbringe bare 30 minutter i frisk luft kan ha en merkbar innvirkning på helsen din, ifølge doktor Peters.

I en tid med mye skjermtid og hjemme levering, opplever mange at de forlater hjemmene sine sjeldnere. Leger understreker imidlertid viktigheten av å gå for fornøyelsens skyld eller å kombinere det med praktiske aktiviteter.

Et kjent scenario er når noen, etter en krangel, sier: "Jeg trenger litt tid alene, jeg går en tur." Kroppen vår, en kompleks og klok mekanisme, ønsker utendørsaktivitet av en grunn. Aktiv bevegelse i frisk luft hjelper oss med å takle frigjøringen av kortisol, stresshormonet.

Jo mer vi går, løper og puster dypt, jo lettere er det å leve gjennom enhver ubehagelig situasjon.

For å hjelpe helsen din, prøv å gå hver dag, og start med minst en 30-minutters spasertur. For eksempel, i stedet for å bestille mat, gå til en fjern butikk. Eller gjør hunden din glad ved å ta den med på en kort tur.

Ifølge spesialister bidrar det å gå i frisk luft til:

  1. Forbedret humør og frigjøring av lykkehormoner i blodet: Ren luft hjelper til med å slappe av og roe ned. Forskere fra Stanford University har bevist at turer i naturen er spesielt fordelaktige. Bare 30 minutter i en skog, nær en innsjø eller i en park kan redusere aktiviteten til hjernedeler forbundet med stress og depressive stemninger.

  2. Bedre søvnkvalitet: Å tilbringe flere timer utendørs fører til dypere søvn og en mer energisk og gladere følelse om morgenen. Derfor, hvis du har mulighet til å gå før leggetid, gjør det. Effekten vil være merkbar dagen etter.

  3. Hjerneforbedring: Selv en kort spasertur i skogen eller parken påvirker kognitive evner positivt: oppmerksomhetskonsentrasjonen kan øke med omtrent 20 %. I en amerikansk studie drev to grupper mennesker i alderen 50 til 80 regelmessig tøyningsøvelser.

    Den ene gruppen gjorde det imidlertid innendørs, mens den andre gjorde det utendørs. Etter et års observasjon konkluderte eksperter med at den sistnevnte gruppen opplevde en økning på 2 % i hjerneområder som er ansvarlige for hukommelse og planlegging.

  4. Vekttap: Jo mer vi beveger oss, jo flere kalorier forbrenner vi. Daglige turer, spesielt i høyt tempo, er et flott alternativ til treningsstudioet.

  5. Forbedret utseende: Å være utendørs gir nok oksygen, gunstig for hele sirkulasjonssystemet. Dette resulterer i en naturlig rødme, et mer uthvilt utseende og strålende hud.