5 matvarer du aldri bør legge i fryseren

25/06/2024 19:55

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Her er fem – kanskje overraskende – matvarer du ikke bør legge i fryseren.

Fryseren er et uunnværlig element i de fleste hjem, men visse feil oppbevaringsmetoder kan forårsake skader som kan ende opp med å bli dyre.

Ifølge eksperter er det visse matvarer som bør unngås i fryseren da de kan forårsake skade og resultere i kostbare reparasjoner, skriver Mirror.

En ekspert hos RGB Direct, en av Storbritannias største elektronikkforhandlere, har delt sin ekspertise på ting du aldri bør legge i fryseren for å forlenge levetiden – fra hermetikk til egg fra brettet og til og med visse frukter og grønnsaker.

Den første advarselen går til hermetikk. Ekspertene oppfordrer folk til å «aldri fryse hermetikk i sine originale bokser» ettersom innholdet fryser og utvider seg, noe som kan føre til at boksene sprekker. Hvis du ønsker å fryse hermetikk, anbefaler eksperter å "overføre dem til en fryseboks."

Egg med skall bør heller ikke fryses, da væsken inni kan utvide seg og knekke skallet.

"Hvis du vil fryse egg, er det bedre å piske dem, piske dem og oppbevare eggeblandingen i en lufttett beholder," rådet ekspertene.

Matvarer som salat, agurker og vannmelon kan "bli grøtaktig og miste teksturen" hvis de fryses på grunn av det høye vanninnholdet. Selv om de fortsatt kan brukes i matlaging etter frysing, "vil de ikke beholde sin opprinnelige sprøhet."

Meieriprodukter som melk og yoghurt kan endre struktur og skille seg når de fryses. Ekspertene la imidlertid til at "harde oster som cheddar og parmesan kan fryses godt."

Sist, men ikke minst, oppfordrer ekspertene «å være forsiktig når du legger mat i glassbeholdere i fryseren», da de kan gå i stykker. Skal du fryse mat i glass, anbefalte de å bruke "glassbeholdere til frysere".

I tillegg kommer de med en god tommelfingerregel: å holde fryseren på "anbefalt temperatur", som vanligvis er rundt -18 °C.