5 matvarer du aldri bør sette i mikrobølgeovnen

15/03/2023

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ikke alle matvarer er egnet for oppvarming i mikrobølgeovn. Visste du at du ikke bør sette disse matvarene i en mikrobølgeovn?

Har du noen gang tenkt på hvilke matvarer du bør unngå å sette i mikrobølgeovnen? Selv om mikrobølgeovn er en praktisk oppfinnelse, er det noen matvarer som ikke bør oppvarmes i den, da det kan ha en negativ innvirkning på smak, tekstur og til og med helse.

I denne artikkelen skal vi gi deg en liste over de fem matvarene du bør unngå å varme opp i mikrobølgeovn. Hvis du velger å gjøre det uansett, er det selvfølgelig på egen risiko.

  • Chili: Chili er en populær rett, men det kan være farlig å varme opp i mikrobølgeovn. Det er fordi chili inneholder fett og olje som kan bli varm og antennes i mikrobølgeovnen. Ifølge Fire and Rescue Copenhagen bør du unngå å varme opp tallerkener som inneholder fett eller olje i mikrobølgeovn.

  • Brystmelk: Selv om det kan være fristende å varme brystmelk i mikrobølgeovnen, er det faktisk en dårlig idé. Ifølge La Leche League International kan oppvarming av morsmelk i mikrobølgeovn ødelegge vitaminer og immunoglobuliner i melken, og kan også varme melken ujevnt, noe som kan forårsake brannskader.

  • Ris: Ris er en annen matvare som bør unngås i mikrobølgeovnen. Ifølge The Spruce Eats kan ris inneholde sporer av bakterien Bacillus cereus, som kan overleve oppvarming i mikrobølgeovn. Når sporene har overlevd oppvarmingen, kan de vokse til farlige nivåer når risen er ved romtemperatur.

  • Egg i skallet: Det er en dårlig idé å varme et egg i skallet i mikrobølgeovnen. Ifølge  det amerikanske landbruksdepartementet kan oppvarming av et helt egg i mikrobølgeovnen forårsake en eksplosjon, da damp ikke kan unnslippe gjennom skallet.

  • Pølser: Pølser er en populær matbit, men de bør ikke varmes opp i mikrobølgeovnen. Ifølge  Kitchn kan varmepølser i mikrobølgeovnen føre til at de blir tørre og seige.

Læs også:

Sportsstjerne død i tragisk ulykke Sportsstjernen har på tragisk vis gått bort.
Erna Solberg: Ny kald krig Derfor bør Norge bli med i EU.