5 ting du aldri må gjøre i dusjen

13/07/2023 16:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du tenker sannsynligvis at du kan spare litt tid hver morgen hvis du gjør noen av disse tingene i dusjen. Men ikke gjør det!

Det er ikke alltid det er mulig å våkne om morgenen, og hadde det ikke vært for den uutholdelige støyen fra vekkerklokken, kunne man gjerne tilbrakt noen ekstra timer under dynen.

Men når du endelig kommer på beina, er det en rask skylling under dusjen som virkelig gir liv til klutene om morgenen.

Men det er mange som synes det er nyttig å bruke tiden i dusjen til å gjøre litt andre ting. Men det er faktisk fem ting du må avstå fra, skriver Expressen.

1. Hold fingrene unna barberbladet

Det er enkelt å rydde opp på badet. Du tar bare skrapen under den varme strålen, og så kan du trimme skjegget eller armhulehåret og holde skjeggstubbene nede. Men faktisk er varmt vann veldig dårlig for sensitiv og nybarbert hud.

Det kan være en direkte årsak til betennelse som oppstår i de små hårsekkene i huden. Hvis du til slutt skal barbere deg, bruk barberskum og husk å veksle mellom kaldt og varmt vann.

2. La sjampoen være på

Det er en vane. Du dusjer, skyller og tar med en gang sjampoen, hvoretter du trykker en stor klatt inn i hånden og inn i håret. Men hvis du spør en hvilken som helst frisør, er det ikke lov å vaske håret hver dag.

Hodebunnen blir tørr og irritabel, noe som kan gi deg eksem, og håret blir raskt fett.

I stedet bør du ta en kald kalkun og bare vaske håret en eller to ganger i uken, og ja, i begynnelsen er det virkelig ubehagelig, da håret må finne sin naturlige fettbalanse. Etter to til tre uker er håret på topp igjen.

3. Børst vått hår

Å børste det våte håret i dusjen sliter ut mye hår. I tillegg er vått hår vanskeligere å gre ut, noe som øker risikoen for at du mister og brekker håret.

I stedet bør du gre håret før du hopper i dusjen, og drainet ditt vil bli veldig glad for det i det lange løp.

4. Slipp de lange badene

Det er ikke bra hvis du står for lenge under den varme dusjen. I tillegg til at miljøet lider, bidrar faktisk varmen og fuktigheten til å tørke ut huden, noe som ikke er bra for hverken eksem eller allergi.

Og siden vi snakker om varme bad, bør du vente minst en halvtime etter at du har spist før du dusjer. Når du har spist må kroppen bruke energi på å bryte ned maten, og blodsirkulasjonen må gå mot magen.

Hopper du i badekaret går varmen til hender og føtter, og det hjelper ikke på fordøyelsen.

5. Ikke skrubb for ofte

Det kan være deilig å bruke en ansiktsmaske eller ta en naturlig svamp og skrubbe de døde hudcellene av kroppen.

Men du bør absolutt ikke gjøre dette hver dag, for det sliter på huden og gjør den mer følsom for bakterier og smuss. I tillegg sliter skrubbing ned huden slik at den blir mindre elastisk (les: huden din blir eldre, løsere og mer rynkete) raskere.

Derfor bør du kun rense huden en gang i uken, og husk å bytte svamp ofte, slik at den ikke skjuler bakteriene fra forrige gang.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.