5 ting du gjør i dusejen som huden din hater

07/11/2023 18:00

Emma Sletta

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Nummer 3 er vi alle er skyldige i.

Hvem elsker ikke å stå i dusjen og fremføre en mindre musikal om morgenen? Det er få ting som er vakrere enn når sjampoen driver nedover ryggen og de varme strålene vasker trettheten ut av kroppen din.

Men faktisk er ikke huden din alltid helt enig i at badet er en deilig morgenaktivitet. I hvert fall ikke hvis du gjør en av disse fem tingene i dusjen som huden din absolutt hater deg for.

Bladet Woman har snakket med Isabella Bundgaard, som er kosmetisk sykepleier og eier klinikken Estimate, og i denne artikkelen kommer hennes veilede tips om hvordan du tar en dusj som selv huden din vil elske deg for.

1. Huden din hater, når du renser den, FØR du vasker håret ditt

Isabella forteller at det er viktig at du venter med å bruke ansiktsrensen til ETTER at du har skylt sjampo og balsam ut av låkene. Hårproduktene dine kan tørke huden, og derfor bør det ikke være sjampo og balsam nedover ansiktet ditt, eller sitte i hårfestet når du går ut av dusjen. Derfor bør du alltid rense ansiktet ditt etter at du har tatt en dusj.

2. Huden din hater når du tørker den i et et daggammelt håndkle

Mange bakterier og super mye smuss kan raskt samle seg i håndklærne dine, spesielt hvis noen ved et uhell tørker hendene i det: "Jeg vil ikke ha det i ansiktet mitt, så jeg personlig ville alltid ta et rent håndkle for å tørke ansiktet mitt i," forteller Isabella. 

3. Huden din hater når du bader i for varmt vann for lenge

Dessverre er det sant: dagene med late, glødende bad kan være over hvis du vil ta godt vare på huden din.

Isabella forklarer at huden har en såkalt syrekappe som beskytter huden vår og sørger for at det er balanse i huden i forhold til mikroorganismer, enzymer og fuktighet. Det blir ubalansert så snart det tørker ut, og det gjør det når vi tar for lange varme bad.

Huden din har en pH-verdi på ca. 4,5 og er dermed litt sur. Vann har en pH-verdi på 7-8,5, og er dermed alkalisk, og derfor kan vann faktisk tørke ut huden din.

Isabella forklarer også at en uttørket hud ofte er rød, irritert og kan ha en tendens til å klø. Skru ned varmen! Hvis du vil ta godt vare på huden din.

4. Huden din hater når du bruker sjampo som ansiktsrens

Du tukler nok en gang med hudens pH-verdi hvis du bruker hårproduktene dine i ansiktet: Husk at du kjøpte sjampo til håret, og håret og ansiktet ditt trenger ikke de samme tingene. Du tukler derfor for mye med hudens pH-verdi når du bruker hårproduktene på huden. Forklarer Isabella.

Isabella anbefaler at du bruker en rens som er beregnet på ansiktet, og gjerne en som passer til hudens tilstand.

Isabella sier at hvis du er i tvil om hva huden din trenger, bare spør en profesjonell hudpleier som de kan analysere det for deg.

5. Huden din hater når du ikke tar krem i ansiktet etter dusjen

«Jeg kan ikke forestille meg å forlate huden min helt uten krem etter en dusj!» sier Isabella. Huden din må holdes intakt, og den trenger rikelig med fuktighet og beroligende ingredienser etter en dusj.

Etter en dusj trenger huden litt hjelp til å ta vare på skjoldet (den sure kappen), og derfor er serum og ansiktskrem etter en dusj veldig viktig, understreker Isabella.