5 usannsynlig ubehagelige fakta som bør holde deg fra å bite neglene dine umiddelbart

19/12/2022 14:38

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Noen ganger tar det en frekk oppvåkning. Her får du en håndfull.

Din mor forteller deg. Kjæresten din sier det til deg. Din venn og alle andre hellige mennesker som ikke biter neglene sine selv, har fortalt deg: Slutt å bite negler.

Hvis du bare ikke kan, er det noen punkter som kan få deg til å reflektere over ting og til og med stoppe:

1) Det gjør vondt
Hvorfor fortsette å påføre skader som blødende neglebånd, forkortede negler og delte negler?


2) Du blir «unormal»

... Eller neglene dine gjør det. Hudleger har altså gjort ganske seriøse undersøkelser på neglebiting (blant annet i denne studien.   og i dette), og konkludere med at du risikerer å bli bøyd, splittet, forgrenet eller på annen måte "unormale negler" for resten av livet hvis vanen fortsetter over mange år. Så stopp.

3) Du spiser dine egne døde hudceller
... og tilhørende rester fra...Uansett hva du har rørt (sett inn deg selv: Toalettbesøk, gamle matpakker, klamme håndtak i buss/tog, etc.). Det er økt risiko for overføring av sykdommer (alle typer infeksjoner og i verste fall virus som herpes) fra munn til fingre og fra negler til ansikt eller munn. Hendene er ikke det reneste stedet på kroppen, og de hører derfor ikke hjemme på et av de mer sårbare stedene på kroppen når det gjelder infeksjon: nemlig munnen.

Tenk på dette: Når ellers vil du slikke/tygge på hånden? Nei, ikke sant?

4) Det skader tennene

Ifølge Aftonbladet anbefaler tannleger deg å ikke bite negler fordi det rett og slett gir deg en vane med å trykke/trekke/klore tenner og tannkjøtt.

5) Du er konstant irritert

Når du biter, kan du ikke hjelpe det. Det er noe «blodkick» over det.

Men vanen din er basert på et misforstått ønske om at neglene skal være glatte og de samme. Hele tiden føler du derfor en irritasjon over at den ene neglen ikke har bitt så langt ned som den andre (ta den fra noen som biter negler). Hvis du vil stoppe irritasjonen i kroppen, må du gå kaldt kalkun i en uke til to.

I stedet bør du gå kaldt kalkun ved for eksempel å følge rådene fra disse forskerne fra "American Academy of Dermatology", som de er skrevet på Science Daily:

- Klipp neglene veldig korte og fortsett å gjøre det til vanen din stopper.
- Bruk neglelakk eller noe av den passende lakken som smaker bittert og stygt og kan tilsettes neglene.
- Vurder å få vanlig manikyr for å unngå punkt 2 og 5.
- Bytt ut vanen med noe annet. Hver gang du har lyst til å bite negler, ta en binders eller en stressball som du kan tukle med i stedet.
- Finn ut hva som får deg til å bite negler. Kanskje du kan gjøre noe med saken?