6 ting du aldri bør gjøre før du går til tannlegen

01/02/2024 05:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Her er seks ting du aldri bør gjøre før du går til tannlegen.

Selv om mange lider av tannlegeangst og er redde for å sette seg i tannlegestolen, er det viktig å besøke tannlegen hver sjette måned.

Men visste du at det er visse ting du bør unngå før du besøker tannlegen? Du bør blant annet unngå varme drikker som te og kaffe, skriver Liverpool Echo.

Unngå disse seks tingene

I følge Dr. Khaled Kasem varme drikker kan forårsake tannfølsomhet og gjøre det utfordrende for tannlegen å utføre en skikkelig vurdering. Drikk derfor kun vann for best resultat.

I tillegg bør du vente med å legge full glam etter, siden sminke som leppestift, foundation eller pudder. Tannleger bruker ulike verktøy, inkludert vannstråler, som kan fjerne sminke. Så ta med sminken hvis du planlegger å gå ut etter tannlegebesøket.

Selv om det er fristende, bør du ikke pusse eller gjøre noe ekstra for å få tennene til å se bedre ut. Tannlegen trenger et ærlig bilde av hvordan munnen din vanligvis ser ut etter en vanlig børsting.

Når det gjelder mat, unngå hard mat før tannlegebesøket ditt, da det er mer sannsynlig at de etterlater partikler eller rester i munnen. Spis heller mat som eggerøre eller yoghurt og unngå alt som fester seg til tennene som karameller.

Slutt å røyke eller dampe 24 timer før besøket ditt. Røyking kan forårsake misfarging, og det er best å la tannlegen se dine naturlige tenner uten flekker.

Unngå alkohol for enhver pris, da det kan dehydrere munnen og forårsake forvirring i diagnosen under din kontroll.

Ved å unngå disse feilene og følge disse rådene kan du sikre en optimal tannsjekk.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.