7 ting du kan gjøre på en søndag

04/11/2022 12:20

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Forbered deg på uken som kommer, eller prøv å bare slappe helt av på søndager.

Enten du liker det eller ikke, så kommer mandag morgen. 

Men det trenger ikke å være den stressende dagen vi får den til å være. Det er produktive ting å gjøre på søndager, som ikke bare kan gjøre deg klar for suksess gjennom uken, men som også kan gjøre mandager - hyggelige.

Her er en liste for 7 ting du kan gjøre på søndager: 

 1. Lag måltidsplan/handle inn mat
  Å spise sunt kan være så enkelt som å være forberedt, slik at du har bedre alternativer for deg gjennom den travle uken. Lag en matplan for hva du skal spise i løpet av uken, og ha alt klart til ulike middager. 

 2. Gjør en rask opprydding
  Uansett hvor travel uken du har foran deg, vil det føles så mye mer overkommelig når noen av oppgavene blir tatt hånd om, og du starter med et rent hjem. En times dyprengjøring, eller en rask omorganisering av skapet kan gjøre en stor forskjell. 

 3. Koble av
  Hvis ukene dine føles overveldende, og søndagene er slitsomme, bør du vurdere å gjøre en midlertidig digital detox for å redusere stress.  Med mindre jobben din krever at du er på vakt, deaktiver alle unødvendige varsler og prøv å slappe av uten å skrolle gjennom sosiale medier. 

 4. Velg ut antrekk for uken
  Du kan begrense beslutningprosessen gjennom uken ved å planlegge antrekk du bruke. På denne måten kan du bruke mer tid på de virkelig viktige avgjørelsene som dukker opp. 

 5. Lag hyggelige planer for uken
  Planlegg uken med mer enn bare arbeidsmøter og treningsøkter, og sett av tid til ting du faktisk ser frem til. Planlegg for eksempel en middag med venner eller prøv deg på en ny kake-oppskrift.

 6. Gjør noe koselig søndag kveld
  Å gjøre noe avslappende og koselig søndag kveld, kan hjelpe med å forberede deg til en ny uke. Møt en venn for dessert, eller les favorittboken din. Nyt den siste dagen av helgen. 

 7. Få en hobby
  Hvis du hele tiden holder deg fokusert på arbeidet eller problemene dine, kan det påvirke helsen din betydelig på grunn av den økte mengden stress. Det er fint å ha en hobby, noe som ikke er relatert til arbeid. Du vil føle deg lykkeligere når du gjør noe du virkelig liker. Eksempler: lese bøker, yoga, maling, lære et nytt språk eller legge et puslespill.