7 ting som garantert hjelper mot myggstikk

20/07/2023 05:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Myggstikk er en del av sommeren, men de er vilt irriterende.

Sommeren er kommet, og med den er det også en jevn strøm av mygg. Men bare fordi disse er ute og surrer og biter, betyr det ikke at du må tåle stikkene de etterlater seg - faktisk sier eksperter at det er mange husholdningsartikler som kan ta bort kløen fra myggstikk.

Smart ikke sant?

Emma Grace Crumbley, entomolog for Mosquito Squad, forklarer at disse insektbittene klør fordi mygg pumper en liten mengde spytt inn i det lille såret de skaper i huden din.

"Fordi spytt er et fremmed stoff i kroppen (i tillegg til det lille stikkhullet som er igjen av myggstikk), jobber kroppens immunsystem for å bekjempe den utenlandske trusselen. Dette resulterer i en kløende, rød, forhøyet kul som dannes overalt hvor myggen biter deg,» sier hun til Best Life.

Den gode nyheten? Selv om det kan være en utfordring å stoppe insektene fra å bite, er det flere måter å fjerne kløen fra myggstikket etter at de oppstår ved å berolige den inflammatoriske responsen.

1.Tannkrem med natron

Nicole Jaques, en blogger og influencer som regelmessig legger ut livsstilshacks, delte nylig på TikTok at tannkrem med natron kan bidra til å fjerne kløen fra myggstikk.

«En klatt tannkrem på stikket vil ha en snerpende effekt, og mentolen i tannkremen vil også gi en 'avkjølende' følelse», skrev hun i videoens bildetekst.

Dette stemmer overens med forskning som tyder på at natron har en antiinflammatorisk effekt på huden og kan bidra til å lindre kløe hos de med eksem.

2.Deodorant

Antiperspirant kan også være et effektivt verktøy i kampen mot kløende myggstikk, sier Jaques.

"Aluminiumsaltene i antiperspiranten hjelper kroppen til å reabsorbere væsken i insektbittet slik at hevelsen avtar og kløen forsvinner," forklarer hun.

Legene har bekreftet denne teorien, og sier at å bære roll-on deodoranter med deg i myggsesongen kan gi enkel lindring for biter.

3.Honning

Et annet hjemmemedisin for kløende myggstikk gjemmer seg i pantryet ditt.

"Rå honning inneholder antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper som gjør det til et populært valg for mange hjemmemedisiner, spesielt for å lindre kløende bitt," forklarer Jaques.

Forskning peker på et bredt spekter av medisinske fordeler forbundet med å bruke honning på huden, så gi det et skudd.

4.Basilikum

Deretter anbefaler Jacques å bruke fersk basilikum som en aktuell behandling for kløende myggstikk.

– Du kan hakke noen friske basilikumblader til de er veldig fine og gni dem på huden. Basilikumblader er naturlige kløestillende midler fordi de inneholder tymol og kamfer, sier hun.

Basilikumblader fungerer også som et insektmiddel.

– Basilikumplanter avgir en sterk aroma som frastøter mygg og fluer. Å holde en pottebasilikumplante innendørs kan bidra til å holde disse unna, sier Stephen Sullivan, redaktør av Plant Native, til Best Life.

5.Havregryn

Havregryn fungerer som "en klo reliever og en hudbarriere", noe som gjør det til et flott behandlingsalternativ for myggstikk.

"Den beste måten å bruke havregryn til å behandle myggbitt er å male det til et fint pulver (kolloidalt havregryn) i en blender eller matprosessor. Bland havregrynpulveret med varmt vann til det blir en tykk, klebrig pasta,» råder Cleveland Clinic.

6.Kamille te

Pakken med kamillete i skapet ditt kan gjøre mye mer enn å hjelpe deg med å sove. Ifølge Cleveland Clinic inneholder teen tørkede kamilleblomster, som inneholder de naturlige kjemikaliene terpenoider og flavonoider, som begge "har antioksidanter og antihistaminegenskaper."

For å bruke denne metoden anbefaler de å la en tepose trekke i minst 20 minutter. Klem posen med overflødig vann og bruk den deretter på kløende bitt i minst 10 minutter.

7.Munnvann med alkoholbase

Dabbing en kløende myggstikk med litt munnvann kan bidra til å lindre ubehag. Mentol er den aktive ingrediensen som avkjøler huden, og gir litt lettelse.

Alkoholbasert munnvann som Listerine har også blitt rapportert mye for å avvise mygg.

Hvis dine kløende biter ikke forbedrer seg ved å bruke hjemmemedisiner, bør du vurdere å spørre legen din om alternativer.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.