8 geniale husmortips for bedre søvn: Kjenner du til noen av dem?

13/09/2023 23:30

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Har du problemer med å sove? Se her om det er noen av de gode gamle søvntipsene du bør prøve ut.
1. Et glass melk før sengetid

Et av de gode gamle husmorrådene er å drikke et glass melk før sengetid. Og mange opplever at de sover bedre etter å ha drukket melk. Men er det noe i den snakken? Kanskje. Melk inneholder ihvertfall aminosyren tryptofan, som kan bidra til å sikre en god natts søvn.

2. Beroligende lavendel

Lavendel sies å ha en beroligende og avstressende effekt som kan bidra til å gi deg en roligere søvn. Og hvis du liker duften, handler det bare om å prøve.

Påfør for eksempel litt lavendelolje på huden din eller drypp noen dråper på putevaret. Hvis du har en lavendelplante, kan du kutte av blomstene og tørke dem. Legg de lilla blomstene i en liten stoffpose og oppbevar den under puten.

3. Søvndyssende havre

Havre er en sunn og billig stiftmat, og det er en annen av matvarene som inneholder aminosyren tryptofan, som kan bidra til å sikre en god søvn.

4. Hjemmelagde supper

Hjemmelaget suppe tilberedt på bein blir ofte fremhevet for sine mange helseegenskaper. Og kanskje kan det faktisk ha en positiv effekt på søvn også. Suppen kan for eksempel ha en beroligende og stabiliserende effekt på urolig mage, som ellers kan være forstyrrende for søvnen.

5. Spis en banan

Har du også hørt at bananer er bra for søvnen? Mange opplever at det å spise en banan når de våkner om kvelden eller som kveldsmat har en positiv effekt. Og kanskje er det noe med det. Bananer er rike på magnesium, tryptofan, vitamin B6, karbohydrater og kalium, som alle er forbundet med forbedret søvn.

6. Skriv ned bekymringer

Ha alltid penn og papir på nattbordet. Når tankene dine vandrer rundt om kvelden eller natten, er det en god idé å skrive ned bekymringene dine og lage en gjøremålsliste. Det vil slappe av hjernen din og hjelpe deg med å sove bedre.

7. Ta et varmt bad

De fleste opplever nok varme bad som beroligende. Og et varmt bad kan faktisk gjøre det lettere å sovne. En studie fant at å ta et varmt bad 90 minutter før sengetid hjalp folk til å sovne raskere. Noen sverger også til et varmt fotbad før de kryper opp i sengen.

8. Pusteøvelser

Mange sverger til meditasjon og pusteøvelser når de skal sove. Prøv for eksempel denne øvelsen som heter "4-7-8": Pust gjennom nesen og tell til fire. Hold pusten mens du teller til syv. Og pust ut mens du teller til åtte.

Gjenta fem ganger. Det sies at teknikken stammer fra India, og ved å gjøre denne pusteøvelsen skal man kunne trene seg opp til å sovne i løpet av et minutt.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.