99% av alle nordmenn har det i kjøleskapet: Du aner ikke hvor bra det er å rengjøre sofaen din

08/10/2023 16:00

Emma Sletta

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Trenger sofaen rengjøring? Så ta dette ut fra kjøleskapsdøren.

Det høres kanskje veldig rart ut, men ja, du kan bruke melk til å rengjøre lærvarene dine.

Melk inneholder naturlige hjelpere som melkesyre og enzymer som kan bryte ned smuss og flekker. Dette gjør melk til en potensiell superhelt i kampen mot skitne skinngjenstander.

Dette skriver skinnmøbelekspert Favoredleather.com.

Fordelene med melk som rengjøringsmiddel

1) Flekkfjerning: Melkens melkesyre er som en mild, magisk trylledrikk som uten problemer kan fjerne flekker og smuss fra lær. Det er som å sende plassene på ferie!

2) Ripefjerning: Melk har en superkraft – dens oppstrammende egenskaper bidrar til å redusere forekomsten av riper. Skinnet strammer seg og ripene forsvinner som dugg for solen.

3) Konservering av skinnende skinn: Melken har naturlige oljer og fett som bevarer skinnets naturlige glans. Du trenger ikke å ofre glansen for renslighet!

Sånn bruker du melk som skinnrens

Hvis du vil bruke melk som skinnrens, må du ta noen forholdsregler:

1) Velg helmelk: Glem skummet melk eller lettmelk. Det er helmelken som har den magiske kraften. Det er skinnets beste venn!

2) Spar melk: Du trenger ikke å drukne skinnet. Påfør melken sparsomt og gni den inn med en myk klut. Skinnet trenger ikke melkemetning!

3) Rengjør ordentlig: Etter å ha brukt melk, sørg for å rengjøre skinnet grundig med en fuktig klut og la det tørke helt.

Nå er du klar til å la melken gjøre sine mirakler på skinnvarene dine. Husk å teste denne metoden på en skjult del av læret først, bare for å være sikker på at superhelten din ikke blir til en skurk. Så neste gang du ser melk i kjøleskapet, husk at det også kan være skinnets beste venn!

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.