Advarsel: Derfor bør du ikke koke et egg direkte fra kjøleskapet

17/10/2023 05:00

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Oppbevarer du eggene dine i kjøleskapet eller har du dem på kjøkkenbenken? Eksperter har avslørt hvor du bør oppbevare egg – og hvorfor du ikke bør koke et egg rett fra kjøleskapet.

Egg er en stift i kostholdet vårt. Enten det er eggerøre til frokost eller brukes til baking, er det anslått at vi spiser cirka 202 egg per dag. person per år.

Til tross for dette er det fortsatt en debatt om hvor eggene skal oppbevares. Noen insisterer på å ha dem i kjøleskapet, mens andre foretrekker å ha dem ute på kjøkkenbenken. Men hvor er det "riktige" stedet å lagre dem?

Hvis kyllingene er vaksinert mot salmonella og kjøkkenet ditt er under 20 grader, er det trygt å oppbevare dem utenfor kjøleskapet. Det betyr også at det er helt trygt å spise egg som er bløtkokte eller underkokte.

Likevel anbefaler eksperter fortsatt at den beste måten å oppbevare egg på er i kjøleskapet.

Men det er viktig å ta dem ut cirka 30 minutter før du bruker dem, ellers kan den plutselige temperaturendringen føre til at skallet sprekker eller reduserer bindeegenskapene under steking, skriver YorkshireLive ifølge Mirror.

Food and Drug Administration i Storbritannia anbefaler å oppbevare hele egg på et kjølig og tørt sted, helst i kjøleskapet, til du bruker dem. Du bør også sørge for å bruke de eldste eggene først og ikke bruke egg etter utløpsdatoen.

Det er også lurt å oppbevare eggene i originaleske. Dette beskytter dem bedre mot brudd og "best før"-datoen er tydelig merket.

I tillegg bør du også unngå eggebrettene som er innebygd i kjøleskapsdøren. Egg oppbevares best på den midterste hyllen i kjøleskapet, helst mot baksiden.

Dette er fordi temperaturen i kjøleskapet forblir kaldest og mest konstant i dette området. Anna Williams, konditor ved den prisbelønte restauranten Fallow, sier: "Dette stedet i kjøleskapet er best for å holde eggene ved en konstant temperatur, og kartongene gir den perfekte beskyttelsen, pluss at de har utløpsdatoen på seg."

Dr. Stuart Farrimond er også enig i at å oppbevare eggene i kjøleskapsdøren ikke er det beste stedet. I "The Science of Cooking" forklarer han at det kan ødelegge eggehvitene da de vil bli "ristet" som kan ødelegge dem.

Andre tips inkluderer å holde eggene unna sterkt luktende mat - eggeskall er porøse - og holde dem unna rått kjøtt.

Læs også:

Over 2000 lastebiler blokkerer landets grense i protest Døgnet rundt vil polske lastebilsjåfører sperre grensen mellom Ukraina og Polen.