Advarsel: Du må aldri pakke disse matvarene inn i sølvfolie

12/08/2023 21:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er visse matvarer du aldri bør pakke inn i sølvfolie.

Sølvfolie er genialt, spesielt når det er noe som må pakkes inn raskt og enkelt slik at det kan oppbevares i kjøleskapet eller tas med på farten.

Men det er visse matvarer som aldri bør pakkes inn i sølvfolie. Dette skriver blant annet Fødevarestyrelsen i Danmark, som nettopp har sendt ut en advarsel.

«IKKE PAKKE LEVERPOSTEI MAT MED RØDBETER I SØLVPAPIR», står det med blokkbokstaver øverst i et Facebook-innlegg fra Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen forklarer også i oppslaget hvorfor du aldri skal pakke inn for eksempel syltet rødbeter i sølvpapir:

"Visste du at syreholdig mat som syltet rødbeter, syltede agurker, tomater og sitroner kan løse opp aluminium?

Aluminium fra stanniol kan være et problem for helsen din dersom det hoper seg opp i kroppen over lengre tid", heter det i oppslaget. som du kan se lenger ned i artikkelen.

"Det er derfor å foretrekke å pakke inn matboksen med syrlig mat i svanemerket matpapir i stedet for sølvpapir (stanniol). Du gjør også miljøet en tjeneste hvis du velger matpapir fremfor stanniol," det danske Food and Drug. Administrasjonen opplyser videre.

Ifølge Tænk.dk er det flere ting du bør være oppmerksom på dersom du bruker stanniol i matlaging eller til oppbevaring av mat.

Du bør for eksempel være oppmerksom på at dersom du bruker stanniol eller aluminiumsbrett når du griller, er det en risiko for at aluminium kan slippe ut i maten.

Derfor bør det brukes brett i rustfritt stål i stedet. Her finner du også en liste over matvarer du ikke bør pakke inn i stanniol.

  • Sitroner, lime, appelsiner og andre sure frukter.

  • Syltede agurker, syltet rødbeter eller syltet rødkål mm.

  • Saltede kjøttprodukter som spekepølse, bacon, saltet skinke mm.

  • Stuinger med tomat

  • Marinert kjøtt og grønnsaker

  • Saltet fisk.

Du bør også være oppmerksom på at du ikke skal pakke syrlige frukter eller grønnsaker som tomater, jordbær, bringebær og blåbær inn i stanniol.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.