Advarsel fra en ekspert: Du må aldri oppbevare brødet ditt her

14/08/2023 12:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hun gir også en rekke forslag til hvordan man kan få den til å holde seg muggfri lenger.

Når du er ute og handler, er en av de første tingene du sannsynligvis kommer over et bredt utvalg av brød og boller.

Selv om det har vært motstand mot for mye karbohydrater i kosten de siste årene, er brød fortsatt en fast del av matplanen til de fleste danske husholdninger.

Men med varierende sommertemperaturer kan det være en utfordring å vite hvor du skal oppbevare brød.

Express, britiske medier, snakket med mattrygghetsekspert Sarah Taylor fra High Speed ​​​​Training om den beste plasseringen og hvordan du unngår at brød blir gammelt eller mugnet for raskt.

Sarah sa: "Det er det eldgamle spørsmålet, bør du kaste ut mugne brød eller beholde det? Mugget brød er generelt best å kaste, siden soppsporene sannsynligvis har spredt seg mye lenger gjennom brødet enn det som er synlig."

Kjøp den ferdigkuttet

Et enkelt triks som eksperten foreslår er å kjøpe brød som allerede er oppskåret.

"Å kjøpe oppskåret brød er et godt og billigere alternativ for å holde brødet ferskt lenger ettersom det tar lengre tid å smøre formen i brødet. Et typisk supermarkedsbrød holder seg ikke ferskt i mer enn en uke før det blir bedervet eller mugnet. Nybakt brød har kortere holdbarhet enn dets lagringsstabile ekvivalent, så det er viktig å ha dette i bakhodet når du velger brød, forklarer Taylor.

Men foretrekker du å kutte brødet selv, eller favoritten din ikke selges i skiver, er det noen ting du bør være oppmerksom på med tanke på oppbevaring.

"For å holde brødet ferskt lenger, er det best å oppbevare det tildekket. Enten du bruker en dedikert brødbeholder, en brødpose eller oppbevarer brødet i originalemballasjen, sørg for at du oppbevarer det på et kjølig, tørt sted. Brødet kommer i plastemballasje, det kan «svette» i varme omgivelser, noe som skaper fuktighet inne i emballasjen», advarer eksperten og fortsetter:

"Du bør prøve å bruke en brødkasse eller en pustende pose for å unngå dette, men hvis du ikke har andre alternativer, kan det hjelpe å oppbevare brødet i et kjølig, tørt skap for å bremse prosessen. Du bør også beholde brødet vekk fra vann, da det kan akselerere utviklingen av mugg."

Eksperten forklarer at noe av det verste når det kommer til holdbarheten på brød er fuktighet i alle dens former.

"Fuktige omgivelser er de perfekte forholdene for muggsporer å utvikle og spre seg raskere enn normalt, så du bør minimere dette ved å holde brødet så tørt som mulig."

Du må aldri oppbevare den her

Det er ett sted Sarah fraråder å oppbevare brød generelt. "Du bør aldri oppbevare brødet ditt i kjøleskapet. Dette er fordi de kalde forholdene inne i kjøleskapet vil føre til at stivelsen rekrystalliserer seg, noe som gir brødet en gammel smak og tekstur. Hvis du har en tendens til å gå sakte gjennom brødet ditt, er et bedre alternativ å fryse det ned - det holder brødet spiselig og hindrer spredning av mugg."

Når det gjelder å spise frossent brød, råder eksperten til å tine brødet raskt.

"Bruk bare tineinnstillingen på brødristeren for å unngå en myk skive. Frosset brød er godt i tre til seks måneder."

Læs også: