Advarsel spredt på sosiale medier: Sjekk juletreet for disse klumpene og fjern dem umiddelbart

02/12/2022 07:50

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du oppdager noe som ser ut som en kongle, men ikke er det, som henger på juletreet ditt, ikke la det bli hengene.

Daniel Reed snakker av bitter erfaring når han advarer folk om å sjekke juletreet for klumper som ser ut som kongler.

Han har opplevd førstehånds hva konsekvensene er hvis du ikke fjerner dem, og derfor blir advarselen hans delt over sosiale medier i disse dager.

Det skriver Ladbible.

Reed delte et bilde av en av de aktuelle klumpene på sosiale medier, som han skrev: "Hvis du ser en valnøttstørrelse/eggformet masse på juletreet ditt, trenger du ikke å steke opp, bare kutte av grenen og kaste den ut i hagen."

Foto: Privat

Hvorfor tenker du kanskje? Reed svarte også: "Dette er 100-200 egg fra en kneler! Vi hadde to gigantiske egg på treet vårt i år. Ikke ta dem inn, de vil klekkes ut og vil dø av sult."

Og i kommentarfeltet har en annen person forklart at knelernes velvære definitivt ikke er den eneste grunnen til at du bør sjekke juletreet og fjerne egg.

"Savnet ett [egg] på treet ett år...Forlot byen i fire dager...Kom hjem til babyer overalt... [Det] tok timer å få dem ut," skrev han.

En annen skrev: "Hvis jeg ser dette, vil hele treet gå ut i hagen! [Jeg] tar ingen sjanser med insekter", og en tredje har også skrevet:

"Jeg opplevde en klekking et år etter at treet hadde vært i huset i omtrent en uke ... Hadde tusenvis av baby knelere på hver gren! De var søte, men jeg måtte bruke støvsugeren [mot dem]."

En fjerde har advart om at knelere er en ekstremt invasiv art: "Disse knelerne er faktisk VELDIG invasive. De er opprinnelig fra Asia og spiser både dårlige OG gode insekter. De har blitt sett drepende humbasser. [...] Jeg vil ikke anbefale å lagre dem. De gjør ærlig talt mer skade enn godt."

Meningene om knelere er mange, men det som er sikkert er at du ikke vil at hundrevis av dem skal klekkes i stuen din.

Knelere lever ikke naturlig i Nord-Europa, men de forekommer ofte i naturen, og spesielt i Storbritannia er de et problem med juletrær.

Flere britiske organisasjoner anbefaler derfor at du rister juletreet grundig før du setter det opp i stua.