Alle bruker det på kjøkkenet: Men du kan bruke det i garderoben og se magien som skjer

24/05/2023 14:50

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Når du får høre om dette smarte trikset, vil du gjøre det samme.

De fleste av oss har en pose ris på kjøkkenet som vi bruker til å tilberede deilige retter. Men ris har visstnok også blitt en uerstattelig perle utenfor kjøkkenet.

Risen har tidligere gjort et godt inntrykk når et hav av mennesker er i ferd med å redde sine vannskadde telefoner ved å legge dem i en pose med ris. Men det stopper ikke her.

Så sent som i dag har vi et annet risrelatert triks sett dagens lys.

De fleste kan nikke gjenkjennende til at fuktighet er et uønsket problem i mange hjem. Og garderobene er intet unntak.

Så hvis du er en av dem hvis hus lider av et visst fuktighetsnivå, bør du følge nøye med. Det kan også være at du rett og slett har lagt tøyet tilbake i skapet før det er helt tørt. Dette kan forårsake en ubehagelig muggen lukt i garderoben. Og det er her risen kommer inn i bildet.

Ris har en fantastisk evne til å absorbere fuktighet. Du kjenner allerede trikset med å legge telefonen i en pose med ris for å fjerne fuktighet, og det samme prinsippet gjelder for garderoben din.

Legg en kopp ris i en bolle og plasser den i garderoben din. Risen vil absorbere overflødig fuktighet og forhindre en muggen lukt. Det er en enkel, økonomisk og effektiv løsning.

Men det stopper ikke der, for i tillegg til å bekjempe fuktighet, fungerer ris også som en naturlig luftfrisker. Tilsett noen dråper eterisk olje til risen i bollen og garderoben din vil begynne å spre en behagelig duft.

Du kan velge den eteriske oljen du liker best og lage din egen signaturduft til garderoben. Det er en kreativ og personlig måte å holde garderoben frisk og velduftende uten å måtte kjøpe dyre luftfriskere.

Og for å lage din egen risluftfrisker trenger du bare en kopp ris og noen dråper eterisk olje, en bolle, et stykke stoff og et strikk.

Bland risen med 15 til 20 dråper eterisk olje i bollen. Dekk bollen med et stykke stoff og fest den med et strikk. Plasser risbollen på et trygt sted i garderoben, utilgjengelig for barn eller kjæledyr.

Bytt ut ris og olje etter noen måneder for å opprettholde effektiviteten. Så neste gang du strekker deg etter en pose ris til matlagingen, husk å spare litt til en kopp til garderoben.