Ansiktsyoga: 3 øvelser som har en synlig effekt på ditt utseende

15/01/2024 08:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Øvelsene kan de hjelpe deg å se yngre ut.

Det er åpenbart at visse luksuriøse hudpleieprodukter og behandlinger kan være effektive for å redusere synlige tegn på aldring i huden. Likevel er det alternative alternativer å vurdere.

Et av disse alternativene er å innlemme en daglig treningsrutine for ansiktet som fokuserer på å styrke og stramme ansiktsmusklene. Dette understrekes av Karin, grunnlegger og hovedinstruktør for Glowinface Face Yoga-programmene.

I en tidligere samtale med express.co.uk forklarte hun hvordan ansiktsyoga «hjelper med å redusere rynker og slapp hud» og enkelt kan inkorporeres i hverdagen med bare tre enkle øvelser.

57 muskler på 10 minutter

Aktiver 57 muskler på 10 minutter uten behov for spesialutstyr. Disse øvelsene har som mål å engasjere de 57 musklene i ansiktet, som ifølge Karin utgjør 60 prosent av ansiktsstrukturen.

Selv om mennesker i alle aldre kan ha nytte av dette, er ansiktsyoga spesielt effektiv for aldret hud som viser tegn på tyngdekraftens effekter.

Karin forklarer: "De mest synlige aldringstegnene inkluderer rynker, slapp hud, tørrhet og en matt hudtone. Hensikten med ansiktsøvelser er å aktivere musklene med presise bevegelser for å forbedre blodsirkulasjonen til hver enkelt celle og optimere lymfedrenasjen.

"På denne måten akselererer ansiktsøvelser regenereringsprosessen, øker hudens kollagen og elastin, og viktigst av alt - frigjør spenninger og styrker ansiktsmusklene. Ingen annen teknikk som massasje, kopping eller gua-sha kan oppnå samme effektivitet."

Før han tar steget, sender eksperten en sterk advarsel til kvinner, og oppfordrer dem til å bruke et speil under øvelsene for å sikre riktig utførelse og unngå å skape flere rynker.

De tre øvelsene

Karin introduserer tre primære ansiktsøvelser, kjent som «Cat Eyes», «Total Face Lift» og «Goodbye to the Double Chin».

Hun anbefaler: "Sørg for å gjøre hver øvelse i 30 sekunder og gjenta den tre ganger. Det vil ta mindre enn 10 minutter og du vil allerede føle at ansiktet ditt er i arbeid!"

Cat Eyes

Denne øvelsen retter seg mot den øvre delen av ansiktet for å redusere rynker rundt øynene, løfte øyelokkene og redusere hevelser under øynene. Plasser håndflatene på tinningene og omfavn hodet med fingrene. Sjekk i speilet at håndflatene dekker enden av øyenbrynene.

Trykk først mot muskelen med håndflatene, og trykk deretter bakover og oppover. Lukk og spenn øynene intensivt til du kjenner muskelspenningen. Nakke, skuldre og andre ansiktsmuskler bør være avslappet.

Total Face Lift

Denne bevegelsen toner alle 57 musklene i ansikt og nakke og anbefales spesielt om morgenen for å øke energinivået og løfte humøret. Lag en lang, smal "O" med munnen og hold den i noen sekunder.

Trekk over- og underleppene innover over tennene og hold. Hold haken med fingeren for å opprettholde den langstrakte "O". Løft kinnene fra munnviken som om du smiler.

For å unngå øyerynker, plasser fingrene på tinningene og press inn i musklene og oppover.

Goodbye to the Double Chin

Karin forklarer: «Farvel Double Chin»-ansiktsøvelsen strammer og toner muskelgruppene rundt og under haken, noe som bidrar til å løfte slappe kinn og styrke kjeven.

  1. Smil, åpne munnen og lag en «aaa»-lyd.

  2. Plasser underleppen og munnviken over undertennene og press dem innover.

  3. Begynn å skyve kjeven utover – så langt som mulig – og prøv å løfte kinnene.

  4. For effekt, kjenn motstanden mellom kinnene dine trekke oppover og kjeven presses utover.

  5. Når kjevebenet ikke kan gå lenger, dekk området rundt munnen med to fingre på hver side for å forhindre rynker og hold.

Kilde: Express og Senest

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.