Avslører et spesielt triks: Slik fjerner du enkelt kalk i toalettet for 30 kr

04/06/2023 23:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange sliter med å fjerne kalk fra toalettskålene, men med dette trikset, som kun koster rundt 30 kroner, kan det gjøres enkelt som en lek.

Rengjøringsentusiaster har delt et spesielt triks med en frustrert kvinne som avslørte at hun hadde prøvd alt fra cola til toalettrens i kampen mot skjell i toalettskålen hennes – og det hjalp bare litt.

Hun delte innlegget i en gruppe på Facebook, som i ettertid ble oversvømmet av kommentarer fra folk som delte sine tips og triks for å få toalettet til å se ut som nytt. Og nå viser det seg at du bare trenger ett verktøy for dette. Det skriver The Mirror.

"Hvordan blir jeg kvitt avleiring i toalettskålen? Jeg har brukt cola i tre dager og hver toalettrens og avleiringsfjerner," skriver hun i innlegget sitt, som har blitt delt i en gruppe om rengjøring på Facebook.

"Jeg prøvde å skrape den av med en kniv, men den skraper inni kummen. Men den ser så ille ut. Jeg tror aldri den har blitt renset. Jeg har akkurat flyttet inn og trenger hjelp."

Innlegget ble oversvømmet av svar fra et bredt spekter av renholdsfanatikere, men et stort antall av de som kimet inn foreslo en pimpstein (også kalt lavastein og pimpstein).

Mange steder selges de som en såkalt skurepinne. "Det eneste som fungerte for meg var en pimpstein på en pinne (en skrubbepinne, red.). Kalken forsvant som stein. Så kastet den ut (kunne ikke spyles ut)," skrev en person.

"En pimpstein fungerer virkelig. Prøvde alt for å få toalettene kalkfrie. Jeg kjøpte min på Amazon - de som også har håndtak, noe som er kjempebra," skrev en annen.

"Jeg fikset sønnen min i huset hans som han nettopp hadde flyttet inn i. Jeg brukte en billig pimpstein og et par gummihansker," sa en fjerde, som fortsatte:

"Jeg begynte å gni steinen der kalken og vannet er, og det var dårlig. Da jeg var ferdig så det ut som et nytt toalett - og nei, det skrapte ikke. Prøv det, så vil du bli overrasket.

«Den skraper ikke og den fjernet et tykt lag med kalk på det gamle toalettet vårt», skrev en fjerde person som tydeligvis også var fornøyd med pimpsteinen sin.

Det er mange steder du kan kjøpe den såkalte pimpsteinen (eller pimpsteinen/lavasteinen). De fleste steder selges de som skurestav til en pris på mellom 30 og 40 kroner.