Badematten blir fort ekkel: Men ikke kast den i vaskemaskinen – gjør dette i stedet

17/03/2024 14:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
De krever rengjøring – men metoden er viktig.

Hver gang vi dusjer har vi noen faste rutiner vi følger. Det kan være alt fra sjamponering av håret, barbering eller å åpne vinduet når du er ferdig i dusjen.

Men en liten ting som mange ikke tenker på, er at etter at vi har skrudd av vannet, går de fleste ut på en badematte.

Baderomsmatter, som tilsynelatende er en helt uskyldig del av våre daglige rutiner, har kommet under lupen i en ny vurdering fra en hvitevaretekniker med over 30 års erfaring.

Bademattene er ikke så uskyldige som vi tror. De fylles fort opp med både hår, hudflak og skitt – men det er ikke noe nytt at de krever rengjøring.

Ifølge eksperten er det mange som gjør feil med rensemetoden.

Ifølge Merkur.de har han delt sine synspunkter med media tasteofhome. Han advarer mot de skjulte risikoene ved å vaske badematter i husholdningsvaskmaskinen.

Hovedproblemet med å vaske badematter i en vanlig vaskemaskin er mattens tendens til å absorbere en enorm mengde vann, noe som gjør dem betydelig tyngre enn hva maskinen er designet for å håndtere.

Dette problemet forsterkes ytterligere av de høye sentrifugehastighetene til moderne maskiner, som kan utsette maskinen for skadelige krefter når den prøver å håndtere den våte og tunge belastningen.

Teknikeren påpeker at denne prosessen ikke bare kan føre til direkte skade på maskinen, men også til tilstopping av avløpspumpen på grunn av løsnede gummibiter eller lange tekstilfibre fra gummierte matter.

For å unngå dyre reparasjoner og forlenge levetiden til vaskemaskinen, rådes eiere av badematte til å vurdere alternativer til hjemmevask. En mulighet er å bruke kommersielle vaskerier hvor maskinene er designet for å håndtere tyngre og mer krevende vask. Som et annet alternativ foreslår teknikeren håndvask av mattene, f.eks. i badekar, som en trygg og skånsom metode.

Denne innsikten fører også til en bredere diskusjon om riktig bruk og vedlikehold av vaskemaskiner. Ved å unngå overbelastning av maskinen og ved å rengjøre den regelmessig, kan du forlenge maskinens levetid betydelig.

Med riktig stell kan en kvalitetsmaskin vare i opptil 20 år, noe som illustrerer viktigheten av både valg av vaskemaskin og måten den brukes i hjemmet.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.