Bakepulver gjør underverker i bakevarene dine – men det er også gull verdt i hagen

01/08/2023 19:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Bakepulver kan med fordel brukes i hagen.

Når du tenker på å stelle hagen din, kan du kanskje ikke forestille deg at et av de mest allsidige og økonomiske verktøyene allerede er på kjøkkenet ditt. Men det gjør det faktisk.

Bakepulver, en vanlig ingrediens som finnes i de fleste danske husholdninger, kan brukes på en rekke måter som kan være til nytte for hagen din på mange måter. Det skriver Demic Blog.

Naturlig soppdrepende middel

Bakepulver kan brukes som et naturlig soppdrepende middel for å bekjempe soppsykdommer i hagen din. Løs opp en spiseskje bakepulver i en liter vann og tilsett noen dråper flytende såpe.

Spray blandingen på planter som lider av pulveraktig mugg, svart flekk eller andre soppinfeksjoner. Gjenta prosessen annenhver uke, avhengig av omfanget av infeksjonen.

Ugressdreper

Bakepulver er en effektiv ugressmiddel uten bruk av sterke kjemikalier. Dryss bakepulver direkte på ugresset, pass på at du ikke treffer ønskede planter. Bakepulveret vil angripe celleveggene til ugresset og få dem til å visne og dø.

Skadedyravvisende

Hageskadedyr kan forårsake skade på plantene dine, men bakepulver kan bidra til å holde dem i sjakk. Bland like deler bakepulver og mel og dryss blandingen på planter som er sårbare for skadedyr som kålorm eller bladlus. Bakepulver frastøter skadedyrene mens den forblir trygg for plantene dine.

Kompostforsterker

Øk komposthaugen din ved å tilsette bakepulver Det skaper et alkalisk miljø som fremmer veksten av gunstige mikroorganismer som bryter ned organisk materiale raskere.

Absorberer lukt

Hagen kan noen ganger bli påvirket av ubehagelig lukt, spesielt fra kompostbinger eller etter gjødsling. Dryss bakepulver på disse områdene for effektivt å absorbere og nøytralisere lukt.

Fjerner insekt

Maur kan forårsake skade i hagen, men bakepulver kan holde dem unna. Dryss bakepulver rundt planter eller langs maurstier for å skape en barriere. Bakepulveret forstyrrer duftsporet og hindrer dem i å nå plantene dine.

Bakepulver har derfor flere bruksområder for hageeiere som ønsker en sunnere og mer naturlig tilnærming til hagearbeid.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Frank Løke med trist beskjed Nå deler han en trist beskjed.