Bananer er gull verdt på kjøkkenet: Nesten alle får sjokk når de hører hvor de ellers kan brukes

13/06/2023 22:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Når du hører hvorfor, vil du gjøre det samme.

Bananen, verdens mest populære frukt, kan faktisk brukes til mer enn bare å spise.

Og selv om det høres rart ut, er det intet mindre enn strålende.

Skallet kan være utrolig nyttig, så i stedet for å gå til søppelkassen for å kaste den, bør du vurdere å lagre den for senere bruk.

Du kan dra nytte av bananskall for følgende elementer:

Vorter

  • Unngå en tur til legen ved å bruke bananskall for å bekjempe vorter. Før du legger deg, legg et stykke peeling direkte på vorten og dekk det med en. Gjenta prosessen hver kveld, og du vil oppdage at vorten gradvis forsvinner av seg selv. Det er en enkel og smertefri løsning.

Rynker

  • Antioksidanter av bananskall kan være en hemmelig ingrediens for å redusere rynker. Gni forsiktig innsiden av skallet mot ansiktet ditt og la det sitte i 30 minutter før du skyller ansiktet grundig. Etter en tid vil du legge merke til en synlig reduksjon i antall rynker. Det er en naturlig og økonomisk måte å ta vare på huden din på.

Hvite tenner

  • Det høres kanskje overraskende ut, men innsiden av et bananskall kan faktisk bleke tennene dine. Du trenger ikke å tygge skallet for å oppnå denne effekten. Bare gni innsiden av skallet mot tennene hver dag, og etter noen uker vil du se en forbedring i deres hvite glans.

Myggestikk

  • Hvis du alltid er plaget av myggstikk, er bananskallet din nye beste venn. Gni det på de berørte områdene, og kløen vil forsvinne raskt. Dette er en enkel og naturlig måte å lindre myggestikk på.

Så neste gang du skreller en banan, husk å spare skallet. Det kan være ditt hemmelige våpen for alt fra skjønnhet til helse. Bananskall er en enkel, naturlig og økonomisk måte å dra nytte av alle fordelene med denne populære frukten.