Bare noen få nordmenn vet om dette geniale trikset: Derfor må du gni et eple mot frontruten på bilen din

26/07/2023 19:30

Sofie

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Har du noen gang tenkt på å gni bilvinduet med et eple? Det høres kanskje rart ut, men det er faktisk en gammel og smart metode som er spesielt populær blant lastebilsjåfører.

Epletrikset har to fordeler. Først kan du fjerne insekter fra vinduet med et kuttet eple. Fruktsyren i eplet løser lett opp insektene.

Men det smarte med epletrikset er at du i grunnen ikke trenger vindusviskerne dine. Eplesyren skaper en lotuseffekt på vinduet ditt. Vannet ruller rett og slett av og fester seg ikke til glasset.

Dette betyr at du kan fortsette å kjøre i regnet uten vindusviskere og fortsatt ha tilstrekkelig sikt.

For å oppnå denne effekten, kutt et eple og tørk snittflaten over vinduet ditt. Prøv dette gamle, men geniale trikset neste gang du har utsikter til regn på kjøreturen. Det er derfor spesielt opplagt om du skal på kjør selv-ferie i tiden som kommer, spesielt med det svingende været vi har for tiden.

Slik gjør du det

  1. Finn et eple

  2. Kutt den i to

  3. Ta den ene halvdelen og begynn å gni den mot frontruten

  4. Ta en tur i regnet og se hvordan det fungerer

Folk bekrefter: Trikset fungerer faktisk!

Til videoen er det flere i kommentarfeltet som bekrefter at dette epletrikset faktisk fungerer. Brukeren Stevenfaults4160 fikk det med en likt kommentar, hvor han skriver følgende:

"Som lastebilsjåfør i mange år kan jeg si at det fungerer. Jeg bruker det spesielt om vinteren, hvor det også hjelper å holde snø og is fra vinduet. Det fungerer også på lys og speil," skriver han.