Bildene dine kan ligge på norske datingsider og bli brukt til reklame uten at du aner det

18/10/2017 15:15

Anniken Hauge

Livsstil
En gift 33-årig småbarnsfar fra Oslo ante ikke at bildet hans ble brukt til en falsk profil før han ble informert om det.

Datingsider og apper som Tinder, Match.com og Møteplassen, er fine å ha når man som singel vil sjekke ut hva som rører seg der ute.

Men som gift småbarnsforelder ønsker man ikke å være på slike sider, i hvert fall ikke når noen gjør det uten din tillatelse.

Det var nettopp det som skjedde med en gift småbarnsfar fra Oslo, som ikke hadde den fjerneste anelse om at bildet hans ble brukt til å markedsføre datingsiden Møteplassen.no, skriver NRK.

Ved enkle søk har Forbrukerinspektørene avslørt at mange av bildene på forsiden til denne datingsiden var av falske profiler.

Den intetanende gifte mannen som nylig ble pappa for første gang, fikk seg litt av et sjokk da NRK tok kontakt med han for å høre om han var klar over at bildet hans ble brukt.

- Er du sikker på at det er meg, svarte han sjokkert, hvorpå han forteller at han ble liggende våken og tenke på hven som kunne finne på å opprette en profil på en datingside med hans bilde.

Den 35-årige mannen mener bildet som ble brukt var stjålet fra en pressemelding i forbindelse med jobb.

Her er bildet som ble brukt for å opprette den falske profilen. Foto: Skjermdump Møteplassen

Møteplassen reklamerer på sine hjemmesider med 'trygg, sikker og enkel dating', hvilket var bakgrunnen for at siden ble nærmere undersøkt av Forbrukerinspektørene. 

Ved nærmere ettersyn har hjemmesiden blant annet bilde av en kjent tysk fotballspiller og et nyhetsanker fra Saudi-Arabia hvor bosted og alder var forfalsket og ikke stemmer med virkeligeheten, skriver NRK.

Hans Marius Tessem  som jobber for tjenesten Slettmeg.no, sier at saken viser stor svikt i Møteplassens rutiner. Videre understreker han at slike saker blir tatt på høy alvor:

- Det er ulovlig å lage falske profiler, men det er også ulovlig å bruke disse bildene i markedsføring. Når Møteplassen bruker bilder av personer de ikke har verifisert hvem er, så kan de ikke være sikker på at det er lovlig. Dette er fordi de som er på bildene aldri har gitt sitt samtykke til å bruke bildene, sier han til NRK.

Møteplassen på sin side beklager sterkt for det som er skjedd, og at dettte er snakk om noen som har opprettet falske profiler.

- Dette er brudd på våre medlemsvilkår, og noe vi tar på alvor, sier Mathilde Modiggård, administrerende direktør for Møteplassen, til NRK når hun blir konfrontert med at bildebruken er ulovlig.

Videre forteller hun at etter de ble kontaktet vedrørende avsløringen, har de slettet rundt ti profiler som ble brukt i deres markedsføring.

Les også: Ny trend: Luftig og ledig naken-yoga

 

 

 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.