Bli kvitt dårlig lukt hjemme: 3 tips for et velduftende hjem

10/02/2024 16:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Det handler ikke om å maskere lukten, men å finne årsaken bak den.

Et av de første sanseinntrykkene du får når du går innenfor døra er vanligvis lukten. Etter en hel dag uten lufting kan et hjems "pust" være en litt røff velkomst, og mens duftlys og luftfriskere kan fungere som midlertidige løsninger, er det i det lange løp bare én permanent måte å fjerne de uønskede luktene på.

Michael Gottron, eier av Germicidal Maids, og andre eksperter på luktnøytralisering, deler sine beste råd i prosjektet 'Fresh and Inviting Home'. Det skriver Livingetc.

Først og fremst peker Gottron på stoffmøbler som en primær kilde til hardnakket lukt. Det er ikke nok å bare ha en sofa som ser ren ut; den kan fortsatt skjule lukt som krever målrettet innsats.

"Lukter kan bli fanget i møbeltrekk og tekstiler, så det er viktig å ta tak i dem for å kvitte huset med sure lukter," forklarer han. Ved å bruke en stoffforfriskende spray eller møbelrens kan møbler, gardiner og tepper gis nytt liv.

En annen effektiv strategi er å sikre god ventilasjon. Michael understreker at frisk luft ofte er det enkleste, men mest effektive middelet mot vond lukt. Å åpne vinduer og dører forbedrer ikke bare boligens duft, men også dens generelle luftkvalitet. For de som sliter med insekter om sommeren, anbefaler han vindusskjermer som en praktisk løsning.

Rengjøringsprodukter med nøytraliserende egenskaper er det siste trinnet. Karina Toner, en rengjøringsekspert, fremholder sitrus og aktivt kull som mirakelingredienser. Disse ingrediensene er ikke bare effektive til å fjerne sterk matlukt, men også til å absorbere og nøytralisere generell hjemmelukt.

For de som leter etter en mer luksuriøs tilnærming til et velduftende hjem, finnes det basilikumdeodoriseringsmidler som erstatter ubehagelige lukter med en frisk bris av basilikum, mynte og tomatblader.

Det handler derfor ikke om å maskere vond lukt, men om å finne roten til lukten og effektivt nøytralisere den.