Blomsterhandler avslører: Slik sikrer du at buketten din varer hele uken

17/08/2023 16:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Blomster er en nydelig ting og kan pynte i alle rom, men ofte visner blomstene og dør før du kjøper nye.

Vakre, friske blomster kan forvandle et rom i hjemmet ditt med sin strålende skjønnhet. Det kan imidlertid være en skuffelse når de visner tidligere enn forventet.

Enten du har en forkjærlighet for roser, solsikker eller liljer, kan en erfaren blomsterhandler avsløre en metode for å forlenge livet slik at du unngår hyppige utskiftninger.

Blomsterhandler Jane Scott delte rådene sine med Mirror om hvordan du kan få en bukett med blomster og planter til å trives utover de vanlige fem dagene med friskhet.

Næring for plantene er viktig

Selv om den lett kan overses, er den tilhørende plantematen faktisk «veldig viktig for å opprettholde blomstenes velvære over lengre tid». Jane påpeker at mange overser plantematen eller bare ignorerer den og glemmer å gi buketten den nødvendige næring.

Ved å bruke plantematen kan du forlenge holdbarheten deres utover de fem dagene. Hvis blomstene dine ikke er forsynt med plantemat, kan en enkel metode være å tilsette litt sukker i vannet daglig. Dette bidrar til å gi næring til blomstene og forlenge deres levetid. Sukker finnes vanligvis i de fleste husholdninger.

Hold dem langt unna frukt

En avgjørende faktor er å holde blomstene unna frukten. Det er viktig å lese og følge de medfølgende instruksjonene nøye. Når du beskjærer blomstene bør du klippe dem i 45 graders vinkel. Dette skaper en større overflate, som fremmer fuktighet og dermed forlenger levetiden til blomstene.

Unngå også å plassere friske blomster i nærheten av frukt som bananer, epler og pærer, da de frigjør etylengass som akselererer modningen og forkorter blomstenes holdbarhet.

Vannet må skiftes regelmessig for å opprettholde friskheten til blomstene. Stillestående vann kan føre til bakterieopphopning i vasen og resultere i rask visning. For å forlenge levetiden til blomstene, anbefales det å skifte vannet regelmessig.

Her må de IKKE stå

Selv om det kan komme som en overraskelse, er det best å unngå direkte sollys, da dette kan fremskynde visningen av blomstene. Jane anbefaler å holde blomstene unna direkte sollys og unngå å plassere dem på vinduskarmene.

Når det gjelder planter, er det lurt å sjekke plantens etikett, da hver art har spesifikke anbefalinger for plassering. Ved å følge disse enkle tipsene kan du nyte de friske blomstene dine lenger og få mest mulig ut av skjønnheten deres i hjemmet ditt.