Bruk kanel i hagen din - 5 grunner til at plantene dine vil takke deg

16/03/2024 06:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kanel er ikke bare en ingrediens som kan brukes i matlaging. Den kan også brukes til en rekke andre formål.

Kanel er kjent for bruk i grøt, kanelboller og eplepai. Den sterke smaken kan piffe opp deilige desserter. Men kanel kan også brukes til andre ting, blant annet i hagen.

Nå som sommeren sakte nærmer seg, kan kanel hjelpe plantene dine i hagen så vel som innendørs. Se fem grunner til at plantene dine vil elske kanel.

Kanel kan løse mange av problemene knyttet til planters velvære og utholdenhet. Ja, krydderet er ikke bare nyttig i matlaging – og dets egenskaper er virkelig verdt å dra nytte av. Vi presenterer deg nå for fem grunner til hvorfor du bør bruke kanel i hagen.

#1: Beskytter mot skadedyr

Mennesker liker lukten av kanel, men det gjør ikke skadedyr. Maur, bladlus og andre insekter tar avstand fra den sterke duften. Hvis du legger merke til insekter på blomstene dine, dryss kanel rundt planten og problemet vil forsvinne.

#2: Forhindrer sopp- og mugginfeksjoner

Sopp overtar ofte kjøkkenhagen når jorda er for fuktig eller våt. Det kan også være vanskelig å forebygge sopp, da mycelet deres går nær bakken. Det anbefales å strø kanel på planten for å hindre at soppen sprer seg og ødelegger den.

#3: Beskytter nyspirede planter

Det er spesielt viktig å beskytte planter og frø i deres tidlige vekstfase. Frø og spirer er delikatessen til mange dyr, noe som gjør det verdt å beskytte dem med kanel. Du trenger bare å helle kanel rundt spiren slik at sopp og insekter ikke kan forårsake skade.

#4: Gjør plantene vakrere

Når ugress fjernes, lider de plantede plantene ofte i prosessen. Men kanel kan også være en utmerket hjelp i denne situasjonen. Kanel forhindrer skade på plantene og kan fremskynde helingsprosessen.

#5: Fremmer vekst

Mange gir plantene sine tung gjødsel for å få dem til å vokse raskere. I fremtiden bør du imidlertid fokusere på kanel. Kanelingrediensene hjelper planten til å vokse kraftig og gir den en god start. Legg kanel rundt frøene når du sår.

Kanel vil fremskynde plantens spiretid og vekst. Det holder også uønskede dyr unna. Ikke verst!

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.