"De fleste gjør denne feilen": Kokkens råd når du kjøper rødt kjøtt

27/04/2025 20:00

Sofie

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock
Mike Reid, kokk og kulinarisk direktør for Gaucho-restauranter, har forklart hva du bør se etter når du kjøper biff på supermarkedet – og hvilken type kjøtt du alltid bør unngå.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Når du planlegger måltider for uken, kan du unne deg en biff til middag en kveld om du vil ha litt luksus.

Men ifølge en toppkokk må du være forsiktig når du velger kjøttstykke på supermarkedet.

Det skriver The Mirror.

Dette er fordi fargen på selve biffen er «veldig viktig». Det er ifølge Mike Reid, dommer på Channel 4s Five Star Kitchen og kulinarisk direktør for Gaucho-restaurantene, en kjede av argentinske spisesteder – kjent for sine fantastiske biffer.

Eksperten anbefaler å gå til en slakter for å kjøpe kjøttet ditt hvis du kan, men hvis du foretrekker å få det fra et supermarked av bekvemmelighetshensyn, så anbefaler han å se nøye på hva det er du kjøper, eller du kan kaste bort pengene dine på kjøtt av lav kvalitet.

Sjekk fargen på kjøttet

Han sa til The Mirror:

"Fargen på det du kjøper er veldig viktig. Jeg ber alltid folk holde seg unna kjøttstykker som er virkelig røde fordi det vanligvis betyr at det er et veldig ungt, nylig slaktet dyr som ikke har blitt gammelt, så det har ikke utviklet mye smak og vil ikke være så mørt eller mykt."

I stedet for å se etter knallrøde biffstykker, foreslår Mike å ikke falle for dette og velge mørkere kjøtt i stedet.

"Kjøttet oksiderer naturlig når det skjæres, og etter hvert som det eldes, blir det mørkere i fargen, så du vil vanligvis få et bedre kutt av biff jo mørkere det er. Oksidasjon er greit, det endrer ikke smaken."