De fleste har det i kjøkkenskapet: Du får sjokk når du ser hvilke mirakler den kan gjøre på tregulvet ditt

07/10/2023 08:00

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Renholdseksperten Linda viser deg hvordan du kan gjøre tregulvet ditt så bra som det er nå – helt uten såpe.

Svart te har lenge vært kjent som en forfriskende drink, men hva om vi fortalte deg at det også er hemmeligheten bak et skinnende rent tregulv?

Ja, du leste riktig – svart te har mer enn noen få triks i ermene, eller skal vi si teposer.

Hvis du noen gang har lurt på hvordan du kan kombinere kjærligheten til te med rengjøring av hjemmet ditt, er det gode nyheter for deg. Tregulv og svart te går faktisk sammen som ekte teelskere og en sukkerklump.

Slik fungerer magien. Alt du trenger er en halv liter kokende vann og åtte vanlige sorte teposer. Kok opp vannet, kast teposene i kjelen og la dem danse rundt i vannet i ca 10-15 minutter.

Når teen er ferdig brygget, kan du presse litt ekstra liv ut av teposene ved å gi dem en god klem. Så lar du teen kjøle seg ned til romtemperatur – vi vil ikke skålde våre kjære gulv.

Nå er det på tide å utføre temagi! Bruk en klut, dypp den i den svartgullvæsken og påfør kjærlig på tregulvene dine.

Svart te inneholder tanniner som ikke bare får frem den naturlige varme fargen på treet, men som også bidrar til å forhindre mikroskopisk smuss i å ta bolig på gulvet ditt.

Selvfølgelig er den første regelen for enhver hjemmetrollmann å rydde opp før magien skjer. Så sørg for å feie eller støvsuge gulvet før du påfører tedrikken.

Men vent, det er mer – svart te er ikke bare en trollmann når det kommer til rengjøring. Den inneholder også polyfenoler, som er gode til å holde skadelige mikrober i sjakk.

Så ikke bare vil gulvene dine skinne, de vil også forbli hygieniske. Husk imidlertid alltid å teste dette teatralske trikset på et lite iøynefallende område av gulvet ditt for å være sikker på at det matcher din smak.

Så neste gang du nyter en kopp svart te, bør du vurdere å gi dine tregulv litt kjærlighet også.

Kanskje vil de takke deg med en glans som konkurrerer med ettermiddagssolen som skinner gjennom vinduene. I videoen her kan du se renholdseksperten Linda aka.

"The Queen of Clean" kommer med den ultimate guiden: