De fleste kaster teposen etter bruk: Kan gjøre mirakler i hagen

23/07/2023 08:30

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Teposer er gull verdt ute i hagen.

En vakker hage er noe de fleste ønsker å ha, men ikke alle har talent for å faktisk få det til.

Du kaster vanligvis brukte teposer, men ikke nå lenger! Teposen din kan gjøre underverker i hagen din bare ved å sette den i bakken. Det høres rart ut, men det fungerer.

Det skriver ReadBakery.

Har du noen gang prøvd å dyrke frø? Da vet du at det kan være ganske utfordrende. Ikke alle frø spirer, selv om du har prøvd mye. Det er en måte å gi plantene et løft og få hagen til å blomstre, og det innebærer en brukt tepose.

Ved å grave en tepose i hagen din, nærer du jorden. Ved å skape næringsrik jord, vil plantene dine bli sunnere og vokse raskere.

Dette er fordi te fungerer som en naturlig gjødsel for jorda. Teposen i seg selv er laget av abaca plantefibre, som er en type bananplante. Posen vil oppløses med innholdet og skape et sunt miljø for planter og blomster å vokse. Te inneholder tanniner, som er en naturlig gjødsel.

Hvis du ikke har lyst til å grave teposer ned ved siden av plantene dine, kan du også bare kaste dem på komposthaugen. Syrene i tebladene vil hjelpe kompostoppløsningen. På denne måten vil du kunne bruke komposten til å gjødsle hagen din mye raskere, noe som vil gjøre hagen din veldig glad!

Hvis det er en ting du ikke vil ha i hagen din, er det ugress. Derfor er en tepose også en god løsning på det problemet. Ved å grave en brukt tepose i bakken, vil du gjøre det mye vanskeligere for ugresset å vokse sammen med dine sunne planter og blomster.

Ikke bare gjør teposer underverker i blomsterbedene dine, men kaffegrut er også bra for hagen din. Ved å strø kaffegrut over hagen din, vil du jage bort uønskede dyr. De fleste dyr hater lukten av kaffe, så du vil ikke bli plaget av mus eller katter.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.