De fleste kaster teposen etter bruk: Kan gjøre mirakler i hagen

24/07/2023 07:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Teposer er gull verdt ute i hagen.

En vakker hage er noe de fleste ønsker seg, men ikke alle har talentet til å faktisk få det til. Du pleide å kaste dine brukte teposer, men ikke lenger!

Din brukte tepose kan gjøre underverker i hagen din, bare ved å legge teposen i bakken. Det høres rart ut, men det fungerer. Det skriver ReadBakery.

Har du noen gang prøvd å dyrke frø? Da vet du at det kan være ganske utfordrende. Ikke alle frø spirer, uansett hvor hardt du prøver.

Det er en måte å gi frøplantene et løft og få hagen din til å blomstre, og det involverer en brukt tepose. Ved å begrave en tepose i hagen din gir du næring til jorden.

Ved å lage næringsrik jord vil plantene dine bli sunnere og vokse raskere.

Dette er fordi te fungerer som en naturlig gjødsel for jorda. Selve teposen er laget av abaca plantefibre, som er en type bananplante.

Posen vil løse seg opp med innholdet og skape et sunt miljø for planter og blomster å vokse. Te inneholder tanniner, som er en naturlig gjødsel.

Hvis du ikke har lyst til å begrave teposer ved siden av plantene dine, kan du også bare kaste dem på komposthaugen. Syrene i tebladene vil hjelpe komposten til å løse seg opp. På denne måten vil du kunne bruke komposten til å gjødsle hagen din mye raskere, noe som vil gjøre hagen din veldig glad!

Er det noe du ikke vil ha i hagen din, så er det ugress. Derfor er en tepose også en god løsning på det problemet. Ved å grave en brukt tepose ned i jorden, vil du gjøre det mye vanskeligere for ugress å vokse sammen med de sunne plantene og blomstene dine.

Ikke bare gjør teposer underverker i blomsterbedene dine, men kaffegrut er også flott for hagen din. Ved å strø kaffegrut over hagen din vil du jage bort uønskede dyr.

De fleste dyr hater lukten av kaffe, så du vil ikke bli plaget av mus eller katter.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.